Ανακοίνωση του Συνδικάτου: Αλληλεγγύη στην Κούβα!

FacebookTwitterGoogle+Share

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή μας στον κουβανικό λαό που κρατάει ψηλά τη σημαία του αγώνα και του ανθρωπισμού στο νησί της επανάστασης. Για μια ακόμη φορά η απροκάλυπτη προσπάθεια των ΗΠΑ να παρέμβουν στα εσωτερικά της Κούβας και να μεθοδεύσουν ενέργειες ανατροπής της κυβέρνησής της γίνεται υπό το πρόσχημα της «δημοκρατίας και της ελευθερίας»!! Υπάρχει άλλωστε πλούσια πείρα από τέτοιου είδους… δημοκρατικές ευαισθησίες ανά την υφήλιο όπως στη Γιουγκοσλαβία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και αλλού.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ συνεχίζει το εγκληματικό εμπάργκο των έξι δεκαετιών με τον απάνθρωπο αποκλεισμό από βασικά είδη που έχει ανάγκη ο λαός της Κούβας. Ο νέος «προοδευτικός» πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, αποδεικνύεται εξαιρετικός συνεχιστής της ίδια πολιτικής που έχει επιβάλλει ασφυκτικές κυρώσεις στην Κούβα, όπως και όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις της Αμερικής, αποδεικνύοντας ότι ο ιμπεριαλισμός δεν είναι θέμα αλλαγής προσώπων.

Σε αγαστή συνεργασία με την αντικουβανική μαφία που δρα που στο έδαφός της, η κυβέρνηση των ΗΠΑ οργάνωσε αντεπαναστατικές – αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα, επιχειρώντας έτσι για άλλη μια φορά να ανατρέψουν την κυβέρνηση και να βάλουν στο χέρι τον υπερήφανο λαό της Κούβας που έδωσε μαθήματα ανθρωπισμού με τις μπριγάδες γιατρών που έστειλε για βοήθεια εν μέσω πανδημίας σε πολλές χώρες.

Καταγγέλλουμε το όργιο παραπληροφόρησης και αναπαραγωγής fake news που έγινε συντονισμένα από κανάλια, μέσα κοινωνικά δικτύωσης αλλά και μεγάλα πρακτορεία ειδήσεων. Έφθασαν μάλιστα στο σημείο να διαστρεβλώνουν εξόφθαλμα την πραγματικότητα παρουσιάζοντας φωτογραφίες συγκεντρώσεων από την Αίγυπτο, την Αργεντινή κ.α ως αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στην Κούβα!

Οι μεγαλειώδεις λαϊκές κινητοποιήσεις που έλαβαν χώρα σε ολόκληρο το νησί αποτελούν την καλύτερη απάντηση στις συντονισμένες προβοκάτσιες και την εκστρατεία προπαγάνδας που επιχειρήθηκε όλο αυτό το διάστημα, δημιουργώντας κλίμα και εντυπώσεις.

Στεκόμαστε δίπλα στον ηρωικό λαό της Κούβας και απαιτούμε να τερματιστεί άμεσα το εμπάργκο και να σταματήσει το όργιο των ιμπεριαλιστικών παρεμβάσεων στο εσωτερικό της.

Η Κούβα δεν είναι μόνη της! Μέχρι τη νίκη, για πάντα!

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ