Ανακοίνωση του Συνδικάτου για την εντατικοποίηση στους χώρους δουλειάς: Μόνο ενωμένοι μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις

FacebookTwitterGoogle+Share

Είναι πλέον φανερό ότι εμείς οι εργαζόμενοι φορτωθήκαμε στις πλάτες μας ένα ακόμα «ασφαλές» άνοιγμα του τουρισμού στην Ελλάδα!

Το πληρώνουμε με απίστευτη δουλειά σε υποστελεχωμένα πόστα εξυπηρετώντας τα δήθεν πρωτόκολλα (λάστιχο).

Το πληρώνουμε δουλεύοντας όπως και όποτε συμφέρει τον εργοδότη με το πρόγραμμα Συν-Εργασία, ακόμα και αν οι πληρότητες είναι σε πρό-κορωνοϊού επίπεδα.

Το πληρώνουμε με μεταθέσεις σε πόστα που δεν είναι καν η ειδικότητά μας, γιατί «…κάπως πρέπει να βγει η δουλειά»

Η κατάσταση και μέσα στα ξενοδοχεία Εlectra έχει χτυπήσει κόκκινο.

Σε όλα τα πόστα έχουμε φτάσει στα όρια μας, γιατί η κούραση και η πίεση αυξάνεται. Έτσι μάλλον αντιλαμβάνονται οι μεγαλοεργοδότες το «οικογενειακό κλίμα» σε μία επιχείρηση. Με το να γεμίζουν εκείνοι τις τσέπες τους (από επιστρεπτέες προκαταβολές, επιδοτήσεις, ευελιξία στα δάνεια, εκπτώσεις στα ενοίκια, τις ΔΕΚΟ, σχεδόν μηδενικό μισθολογικό κόστος μιας και πλέον επιδοτούνται και οι εργοδοτικές εισφορές για όσους είναι στο ΣΥΝ-Εργασία) και να ζούμε εμείς με το μισό μας εισόδημα στην καλύτερη περίπτωση, ένα χρόνο μέσα στην ανασφάλεια, χωρίς να μπορούμε να καλύψουμε όλες μας τις ανάγκες και περιμένοντας να γυρίσουμε πίσω στην «κανονικότητα».

Μπορούμε να δεχτούμε ότι αυτό είναι η «κανονικότητα»; Πιστεύει κανείς ότι όλα αυτά είναι προσωρινά, όταν η κυβέρνηση έχει λύσει τα χέρια στο μεγάλο κεφάλαιο να μας «αξιοποιεί» όπως και όποτε θέλει; Εκεί πατάει και το νέο νομοσχέδιο που πέρασε πριν ένα μήνα περίπου  και κατήργησε ουσιαστικά το 8ωρο αλλά και τόσα άλλα κατεκτημένα εργασιακά δικαιώματα.

Τα λεφτά για να γίνονται οι ανακαινίσεις και οι επενδύσεις βγαίνουν από το δικό μας ιδρώτα, το ίδιο και τα κέρδη. Ήρθε η ώρα να απαιτήσουμε και να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Από την πρώτη στιγμή που άνοιξαν οι χώροι δουλειάς το αίτημα μας ήταν να γυρίσουν πίσω στη δουλειά όλοι οι εργαζόμενοι με όλα τα εργασιακά και ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Υπάρχουν πολλά παραδείγματα από χώρους δουλειάς που εργαζόμενοι ενωμένοι πέτυχαν να βελτιωθούν πλευρές της δουλειάς, να σταματήσει η ψυχολογική πίεση, ακόμα και να μην εφαρμοστούν στην πράξη κάποιοι νόμοι.

Δεν είσαι μόνος σου.

Έλα σε επαφή με το Συνδικάτο στο οποίο συσπειρώνονται χιλιάδες εργαζόμενοι από την Αττική και δεκάδες επιχειρησιακά σωματεία άλλων ξενοδοχείων.

Μονό ενωμένοι μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις.

Έχουμε τη δύναμη να φέρουμε τα πάνω κάτω, αν το αποφασίσουμε.