Αλληλεγγύη στον αγώνα των διανομέων της Gorillas στην Γερμανία!

FacebookTwitterGoogle+Share

Τα Συνδικάτα Τουρισμού-Επισιτισμού της Ελλάδας, μέλη του ΠΑΜΕ και της ΠΣΟ, που οργανώνουμε τους εργαζομένους σε τουρισμό, ξενοδοχεία, εστιατόρια, ντελίβερι στην Ελλάδα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας προς  τον αγώνα των εργαζομένων στην εταιρεία ντελίβερι Gorillas στο Βερολίνο της Γερμανίας.

Η startup εταιρεία ντελίβερι Gorillas απασχολεί χιλιάδες εργαζόμενους σε Γερμανία, Ολλανδία, Βρετανία και σχεδιάζει την επέκταση της και στις ΗΠΑ φτάνοντας σε εκτιμώμενη αξία το 1 δις. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι διανομείς της εταιρείας, στην πλειοψηφία τους μετανάστες με ελαστική απασχόληση, που αμείβονται με χαμηλούς μισθούς προχώρησαν σε ίδρυση συνδικαλιστικής οργάνωσης για να διεκδικήσουν την βελτίωση των συνθηκών εργασίας τους και προστασία απέναντι στις πρακτικές της εργοδοσίας, απολύσεις, ή επαναλαμβανόμενα «λάθη» στις μισθοδοσίες.

Η εταιρία αρνείται να αναγνωρίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων με το επιχείρημα ότι «στο σωματείο τους δεν έχουν δικαίωμα ψήφου τα στελέχη της επιχείρησης» προσπαθώντας να αφαιρέσει το δικαίωμα των εργαζομένων να αποφασίζουν συλλογικά και να οργανώνουν την πάλη τους με τις δικές τους οργανώσεις, χωρίς την παρουσία και την απειλή της εργοδοσίας σε αυτές.

Τα Συνδικάτα Τουρισμού-Επισιτισμού της Ελλάδας που υπογράφουμε αυτό το μήνυμα εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους της Gorillas και στο δίκαιο αγώνα τους.

Απαιτούμε η εταιρία Gorillas να δεχθεί τα αιτήματα των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.

Τα  Συνδικάτα Τουρισμού-Επισιτισμού

Αθήνας

Θεσσαλονίκης

Λάρισας

Χανίων