Παράσταση διαμαρτυρίας Τετάρτη 15/4/2015 στο Υπ. Εργασίας

FacebookTwitterGoogle+Share

11 πμ Σταδίου 29

Την ώρα που η Αττική ετοιμάζεται να δεχτεί τα εκατομμύρια τουριστών 

  • το ανθρώπινο δουλεμπόριο γίνεται η κύρια μορφή εργασίας στα μεγαλύτερα ξενοδοχεία της Αθήνας
  • οι συμβάσεις λίγων ημερών ξεπερνούν τη μόνιμη και σταθερή δουλειά
  • οι μισθοί και τα μεροκάματα στο επισιτισμό -όταν και όσο πληρώνονται- δεν φτάνουν ούτε για να πας και να έρθεις στη δουλειά
  • η ασφάλιση και το ένσημο είναι λαχείο

Σε μια τέτοια συγκυρία, το Υπουργείο Εργασίας καλεί τους εκμεταλλευτές μας (ΣΕΒ, ΣΕΤΕ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) σε «διάλογο» με τη ΓΣΕΕ για να «συζητήσουν» για τον κατώτατο μισθό και τις συλλογικές διαπραγματεύσεις. Να ζητήσει δηλαδή την «άδεια» των εκμεταλλευτών μας προκειμένου να μας δώσουν κάποτε ένα μικρό μέρος από όσα μας έκλεψαν τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια. ‘Άδεια» που η κυβέρνηση ποτέ δεν ζήτησε από μας για να προσφέρει νέα δώρα και απαλλαγές για το μεγάλο κεφάλαιο, για να αφαιμάξει ξανά τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, τον δικό μας κόπο και ιδρώτα. 

Επειδή έχουμε μεγάλη πείρα από την εξέλιξη που έχουν οι «κοινωνικοί διάλογοι», μιας και μέσα από αυτούς χάσαμε μέσα σε 20 χρόνια δικαιώματα και κατακτήσεις πολλών γενιών, γνωρίζουμε από σήμερα ποια θα είναι η κατάληξη: ‘Σφάξε με αγά μου ν’ αγιάσω». 

Γνωρίζουμε επίσης ότι οποιαδήποτε αναμονή από μέρους μας, βολεύει αυτούς που αξιοποιούν ολόκληρο το αντεργατικό οπλοστάσιο των μνημονίων, δηλαδή τους εργοδότες μας. 

Οι εργαζόμενοι του κλάδου όπως και ολόκληρο το συνδικαλιστικό-εργατικό κίνημα έχουμε την καθαρή και χωρίς αστερίσκους απαίτηση να επανέλθει εδώ και τώρα με νόμο ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ, ως ελάχιστη βάση για διαπραγματεύσεις.

Αυτό δεν χρειάζεται κανένα «κοινωνικό διάλογο» για να νομοθετηθεί.

Αποτελεί αίτημα για το σήμερα που δεν παζαρεύεται!

Τέρμα πια η κοροϊδία. Τέλος με τις αυταπάτες και τις αναμονές.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους σε ξενοδοχεία και επισιτιστικά καταστήματα, τους άνεργους, τους μαθητές και πρακτικάριους των σχολών του κλάδου, να απαντήσουμε με την μαζική παρουσία μας στην παράσταση διαμαρτυρίας την Τέταρτη 15/4/2015 ώρα 11:00 πμ στο Υπ. Εργασίας (Σταδίου 29) που διοργανώνουν Συνδικάτα και Ομοσπονδίες.