- Αλληλεγγύη στον γγ της Ομοσπονδίας CGT Commerce Αμάρ Λαγκά
- Μεγάλη νίκη των διανομέων της EFOOD! - Έκαναν κουρελόχαρτο τον νόμο Χατζηδάκη!
- Η ποινικοποίηση των αγώνων δεν θα περάσει - να σταματήσει τώρα η δίωξη σε βάρος του προέδρου του ΕΚ Λάρισας
- Τα κέρδη τους ή οι ζωές μας: όλοι στο νέο συλλαλητήριο την Παρασκευή 7/3 στις 19:00 στο Σύνταγμα
- Τιμάμε την 8η Μάρτη με ανυποχώρητο αγώνα για τη γυναικεία ισοτιμία - Όλες το Σάββατο 8/3 στις 11 στο Σύνταγμα
Γιατί η Macdonald’s δε θέλει να μιλάς στο Συνδικάτο;

- Γιατί πρώτα και κύρια ο εργαζόμενος που μιλάει, οργανώνεται και διεκδικεί με το Συνδικάτο του, δεν είναι μόνος απέναντι στον εργοδότη. Δεν έχει σαν επιλογές είτε να σκύψει το κεφάλι στην εκμετάλλευση των αφεντικών, είτε να παραιτηθεί και να διαλέξει κάποιον άλλον που θα συνεχίζει να τον εκμεταλλεύεται για μεγαλώνει τα κέρδη του. Αντίθετα, παλεύει, με όλους τους συνάδελφούς του, διεκδικεί, κερδίζει δικαιώματα και μεγαλύτερους μισθούς!
- Γιατί αν δεν μιλάς, η εταιρεία θα συνεχίσει να βάζει τους εργαζόμενους στα MCDONALD’S να δουλεύουν σε 2-3 και 4 πόστα, τρέχοντας από το ψήσιμο στο ταμείο, στην εξυπηρέτηση και το drive thru, αντί να προσλάβει προσωπικό που να καλύπτει όλες τις ανάγκες.
- Γιατί με την σιωπή, δεν μαθαίνεις τα δικαιώματα σου. Η εργοδοσία θα μπορεί να κάνει ότι κρίνει σκόπιμο για να μεγαλώσει τα κέρδη της με κάθε τρόπο. Θα είναι οι κόντρα βάρδιες; Οι απλήρωτες υπερωρίες; Θα είναι να βγαίνεις διάλλειμα στο 2ωρο γιατί μετά θα έχει δουλειά; Οι μετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα ανεξάρτητα την απόσταση που καλείται να κάνει ο εργαζόμενος; Όλα μαζί;
- Γιατί με το να μην μιλάς, θα μιλά μόνο η φωνή της εταιρείας, μέσα από διευθυντές και κάποιους μάνατζερ που θα μεγαλώνουν την πίεση για να βγει η δουλειά ακόμα και με μπούλινγκ, υποτιμητικά σχόλια κ.ο.κ.
- Γιατί αν δεν ανοίγεις το στόμα σου, είσαι απροστάτευτος ακόμα και από επιθέσεις πελατών. Τότε σε αλλάζουν και κατάστημα για να μην χαθεί ούτε ένας πελάτης, ούτε ένα ευρώ.
- Γιατί σε θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι την ώρα που αυτοί θησαυρίζουν, ανοίγουν το ένα κατάστημα μετά το άλλο από την δική σου την δουλειά! Γιατί το μεροκάματο όλων των εργαζομένων στα καταστήματα της Αττικής βγαίνει μέσα σε 2 ώρες και τα υπόλοιπα πάνε στην τσέπη της εταιρείας. Γιατί με το Συνδικάτο, θα παλεύαμε για καλύτερους μισθούς και δικαιώματα.
Για να μιλάμε με γεγονότα:
Ένα από τα πολλά χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι σε κεντρικό κατάστημα MCDONALDS με ταμείο 15.000 ευρώ την μέρα και 20 εργαζόμενους που πάνω κάτω παίρνουν 40 ευρώ μεροκάματο, όλα τα μεροκάματα (800 ευρώ) η εταιρεία τα βγάζει σε 2 ώρες και 15’. Αυτό σημαίνει πως οι εργαζόμενοι δουλεύουν 2 ώρες και 15’ για τον μισθό τους και τις υπόλοιπες απλά παράγουν κέρδη για την εταιρεία…
ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ?
Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6974141809-6942806461