Ανακοίνωση προς όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου ATHENS HYATT

FacebookTwitterGoogle+Share

Την Τετάρτη 22 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε παρέμβαση του Συνδικάτου μας προς την διεύθυνση του ξενοδοχείου Hyatt προκειμένου να καταθέσουμε για άλλη μια φορά τα α αιτήματα μας σχετικά με τα δικαιώματα των εργαζομένων στο ξενοδοχείο όπως:

  1. Να σταματήσει η αυθαιρεσία των εργολαβικών εταιρειών, όσον αφορά την υποχρεωτική τήρηση της συλλογικής σύμβασης στις ειδικότητες των καθαριστριών και των εργαζόμενων στη λάντζα. Όσες συναδέλφισσες κάνουν τη δουλειά της καμαριέρας να πληρώνονται με τον ίδιο μισθό και τα αντίστοιχα επιδόματα, αντίστοιχα και σε όλες τις ειδικότητες. Να προσληφθούν από το ξενοδοχείο όλες οι συναδέλφισσες που εργάζονται στις εργολαβικές εταιρείες με σύμβαση αορίστου χρόνου πλήρης απασχόλησης.
  2. Οι συναδέλφισσες καμαριέρες που εργάζονται με άμεσο εργοδότη το ξενοδοχείο να τους καταβληθεί το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας  με 5% προσαύξηση στο βασικό μισθό, όπως προβλέπει η κλαδική συλλογική σύμβαση.
  3. Όσοι συνάδελφοι δουλεύουν συνεχόμενα με συμβάσεις ορισμένου χρόνου και «εξτρά» ή εκ περιτροπής εργασίας, να μετατραπούν σε πλήρης απασχόλησης αορίστου χρόνου. 

Ιδιαίτερη βαρύτητα δόθηκε στα εργολαβικά συνεργεία τα οποία δεν έδιναν αποδείξεις μισθοδοσίας στους συναδέλφους και όταν αυτό έγινε μετά από παρέμβαση συνδικαλιστών, εκεί διαπιστώθηκε πληθώρα παραβάσεων σχετικά με τη τήρηση της συλλογικής σύμβασης.

Οι εκπρόσωποι της διεύθυνσης του γραφείου προσωπικού παρουσία και του διευθυντή του Ξενοδοχείου δεσμεύτηκαν ότι θα  διευθετηθούν άμεσα τα παραπάνω αιτήματα σχετικά με τα πόστα των ορόφων, της καθαριότητας και της κουζίνας.  Αυτό σημαίνει ότι οι συναδέλφισσες καμαριέρες πρέπει να αμείβονται πλέον με τον ίδιο μισθό και με προσαύξηση 5% του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας. Αντίστοιχα και οι συναδέλφισσες στη λάντζα. 

Σχετικά με το ζήτημα των συμβάσεων ορισμένου χρόνου και εκ περιτροπής, ιδιαίτερα στο τμήμα του banquet, η διεύθυνση δεσμεύτηκε ότι όποιος συνάδελφος θέλει να αλλάξει σύμβαση και να γίνει αορίστου χρόνου πλήρης απασχόλησης, θα ικανοποιηθεί το αίτημα του. Προτείνεται στους συναδέλφους/ισσες  σερβιτόρους/ρες για αυτό το ζήτημα να έρθουν σε επικοινωνία με το Συνδικάτο για να γίνει συλλογικά και οργανωμένα και όχι ατομικά.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους στο Ξενοδοχείο ανεξάρτητα την ειδικότητα και τη μορφή απασχόλησης να γραφτούν στο συνδικάτο και να διεκδικήσουμε οργανωμένα το επόμενο διάστημα αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς με τήρηση του 5ηερου 8ωρου.

ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ, ΣΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ , ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΘΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΤΡΟΠΟΥΣ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2103830380 ΑΠΟ ΤΙΣ 9:00πμ ΕΩΣ ΤΙΣ 17:00                                          

EMAIL: info@hwu.gr

ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ – ΕΙΝΑΙ Ο ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ