Αλληλεγγύη στους συναδέλφους διανομείς στην τουρκική εταιρεία Yemeksepeti (VID)

FacebookTwitterGoogle+Share

Αθήνα, 27/01/2021

Αλληλεγγύη στους συναδέλφους διανομείς στην τουρκική εταιρεία Yemeksepeti.

Η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη στον αγώνα της Ομοσπονδίας Εργαζομένων στο κλάδο των Μεταφορών της Τουρκίας NAKLIYAT IS, που διεκδικεί το δικαίωμα των εργαζομένων διανομέων στην εταιρεία Yemeksepeti ,να οργανωθούν στο συνδικάτο τους και να παλέψουν για τα δίκαια αιτήματα τους.

Η συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει στον ίδιο πολυεθνικό όμιλο , Develop Hero, με τις αντίστοιχες εταιρείες ηλεκτρονικής πλατφόρμας παραγγελιών και διανομής στην Ελλάδα, τις E-FOOD, DELIVERAS.GR, CLICK DELIVERY.

Καταδικάζουμε την προσπάθεια της εταιρείας και του κράτους της Τουρκίας , να εμποδίσουν την οργάνωση των εργαζομένων διανομέων της χώρας, στο συνδικάτο τους.  Οι εργαζόμενοι διανομείς, όπως και οι Έλληνες, αντιμετωπίζουν μέσω πανδημίας , την εντατικοποίηση της δουλειάς , τους χαμηλούς μισθούς και την καθημερινή έκθεση τους στους κινδύνους του δρόμου αλλά και του covid-19.

Η οργάνωση και η διεκδίκηση , ο συλλογικός αγώνας απέναντι στο κράτος και την εργοδοσία , δε μπορεί με κανένα τρόπο να απαγορευτεί, να σταματήσει.

Οι αγώνες των εργαζομένων δε θα μπουν σε καραντίνα. Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων διανομέων στην εταιρεία Yemeksepeti ,της Τουρκίας θα ακουστούν και στην Ελλάδα. Σε αυτό τον αγώνα κανένας εργαζόμενος δεν θα μείνει μόνος του.

Η μόνη επιλογή είναι η οργάνωση στα συνδικάτα σε κάθε χώρα, ανά κλάδο και επιχείρηση. Μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε την επίθεση των επιχειρηματικών ομίλων απέναντι στα δικαιώματα μας για να συνεχίσουν την τεράστια κερδοφορία τους.

Απαιτούμε να ικανοποιηθούν άμεσα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων και συναγωνιστών μας:

  • Να σταματήσει άμεσα η παρεμπόδιση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων από την εταιρεία Yemeksepeti.
  • Κάτω τα χέρια από το δικαίωμα των εργαζομένων στην ένταξη και δημιουργία των συνδικαλιστικών τους οργανώσεων.
  • Να σταματήσει το αντίστοιχο Υπουργείο της Τουρκίας τη μεθόδευση αλλαγής κλάδου της εταιρείας με σκοπό την παρεμπόδιση της οργάνωσης των εργαζομένων.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ