- Οι εργαζόμενοι στα KFC έχουν από σήμερα τη δική τους οργάνωση, το δικό τους σωματείο!! 1η μέρα στο σωματείο! 1η μέρα στην απεργία, μαζί με όλο τον λαό!!
- Να παρθούν πίσω οι συνδικαλιστικές απολύσεις από το ξενοδοχείο στα Γιάννενα SAZ
- Σωματείο Εργαζομένων Καζίνο Πάρνηθας: Όλοι στην απεργία της Πρωτομαγιάς στις 10:30 στο Σύνταγμα
- Να παρθεί τώρα πίσω η απαράδεκτη απόλυση συναδέλφου μάγειρα από το ELECTRA PALACE στη Θεσσαλονίκη
- Σωματείο εργαζομένων Marriott: Όλοι & όλες στην Απεργία της Πρωτομαγιάς! - Όλοι στις 10:30 στο Σύνταγμα
Να απαγορευτεί άμεσα η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες
ΠΡΟΣ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ AΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ
Με βάση την προειδοποίηση της ΕΜΥ στην Αττική τις επόμενες ώρες αναμένονται ισχυρές καταιγίδες. Οι εργαζόμενοι διανομείς με μηχανάκι, θα βρίσκονται εκτεθειμένοι σε πραγματικά εγκληματικές συνθήκες δουλειάς, λόγω του ότι ακόμα δεν υπάρχει συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση όπου αντιμετωπίζει το σοβαρό ζήτημα της προστασίας της υγείας και της ασφάλειας τους με ευθύνη του Υπουργείου και της κυβέρνησης συνολικά, όπως συνεχώς απαιτούν οι διανομείς μέσα από τα σωματεία και τις κινητοποιήσεις τους.
Όλες οι μεγάλες αλυσίδες εστίασης, οι ηλεκτρονικές πλατφόρμες διανομής φαγητού πρέπει άμεσα να σταματήσουν να βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τους συναδέλφους διανομείς, οι οποίοι καλούνται να οδηγούν μέσα σε πολύ έντονη βροχόπτωση με ό,τι αυτό συνεπάγεται.
Δεν θα ανεχτούμε να θρηνήσουμε για άλλη μια φορά ένα συνάδελφό μας. Πριν σακατευτούν ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι διανομείς απαιτούμε από το Υπουργείο Εργασίας και τους εργοδότες να πάρουν άμεσα μέτρα μπροστά στις ακραίες καιρικές συνθήκες
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
- Άμεσα το Υπουργείο να απαγορεύσει στους εργοδότες να απασχολήσουν διανομείς με μηχανάκι σε ακραίες καιρικές συνθήκεςχωρίς απώλεια του ημερομίσθιου ή αντικατάσταση ημερών τακτικής αδείας ανεξάρτητα τη σχέση εργασίας τους (μισθωτοί ή freelancers)
- Άμεσα να διενεργηθούν έλεγχοι με ευθύνη του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ ,σχετικά με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων Υγείας και ασφάλειας.
- Διασφάλιση δωρεάν χορήγησης όλων των απαραίτητων μέσων ατομικής προστασίας.
