Για την απόκρυψη κρουσμάτων σε τουριστικές περιοχές

FacebookTwitterGoogle+Share

 

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΚΟΥΚΟΥΛΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ COVID-19, ΘΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ!

 

Στο όνομα της «προστασίας» της κερδοφορίας και της ανταγωνιστικότητας των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων στο τουρισμό, η κυβέρνηση  κατά εντολή των Ξενοδόχων κουκουλώνει τα πραγματικά στοιχεία που αφορούν την εξάπλωση της πανδημίας, στις μεγάλες τουριστικές περιοχές, όπως στην Αττική. Δεν έχει απαντήσει ακόμα στις σοβαρές και εμπεριστατωμένες καταγγελίες της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών, σχετικά με την εξάπλωση της πανδημίας στις μεγάλες τουριστικές περιοχές.

 

Είναι προκλητικό και απαράδεκτο η κυβέρνηση να κρύβει τα στοιχεία,  την αλήθεια από τους εργαζόμενους  την ίδια ώρα που τα έδωσαν όλα στους Ξενοδόχους . Ακόμα περισσότερα νομικά «εργαλεία», για να παγιώσουν την εκ περιτροπής εργασία, την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης στα Ξενοδοχεία. 

 

Είναι προκλητικό να ζητάει επίσημα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων,  το κουκούλωμα, την απόκρυψη των στοιχείων στο όνομα της προστασίας του τουρισμού, την ίδια ώρα που από την έναρξη της λειτουργίας των ξενοδοχείων και των τουριστικών επιχειρήσεων , όπως και κατά την περίοδο της καραντίνας, με τις πλάτες της κυβέρνησης έκαναν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα κουρελόχαρτο. Με ελάχιστο προσωπικό, που αναγκάζεται να δουλεύει σε απαράδεκτες και επικίνδυνες συνθήκες, ακυρώνουν στην πράξη κάθε μέτρο προστασίας της Υγείας των εργαζομένων, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων των τουριστικών περιοχών.

 

Είναι ήδη γνωστό ότι έχουν εμφανιστεί κρούσματα σε Ξενοδοχεία της Αθήνας, με τους εργαζόμενους να είναι εκτεθειμένοι. Είναι γνωστό επίσης ότι γνωστό 5άστερο ξενοδοχείο στο κέντρο της Αθήνας καλεί τους εργαζόμενους που τόσο καιρό τα βγάζουν πέρα με 500ευρώ να πληρώσουν  από τη τσέπη τους το τεστ covid-19, λειτουργώντας ως ντίλερ ιδιωτικής κλινικής.  

 

Αυτές οι μεθοδεύσεις που έχουν στόχο να υπηρετήσουν τα συμφέροντα των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε βάρος της Υγείας και των εργασιακών μας δικαιωμάτων δε θα περάσουν. Επιβεβαιώνουν για άλλη μια φορά η βαρβαρότητα αυτής της πολιτικής.  

 

Εφόσον τα στοιχεία δεν τα δώσει η ίδια η κυβέρνηση στη δημοσιότητα, οι εργαζόμενοι της Αττικής θα αποκαλύπτουν μέσω του Συνδικάτου κάθε προσπάθεια συγκάλυψης και αποπροσανατολισμού. 

Απαιτούμε:

 

  • Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πραγματικά στοιχεία των κρουσμάτων covid-19 σε περιοχές και επιχειρήσεις. 
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας .
  • Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

 

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/8 ΣΤΙΣ 17:00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ! 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ