Με αφορμή το κλείσιμο καταστήματος MIKEL

FacebookTwitterGoogle+Share

 

                                                17/8/2020

Ανακοίνωση με αφορμή το κλείσιμο καταστήματος MIKEL 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Στο όνομα της πανδημίας, αλλά και λαμβάνοντας όλα τα ‘δώρα’ που εξασφάλισαν από την κυβέρνηση,  οι εργοδότες του κλάδου έχουν ξεσαλώσει κυριολεκτικά! Δεν είναι λίγες οι καταγγελίες που καταφθάνουν στο Συνδικάτο καθημερινά και αφορούν απολύσεις, απειλές σε εργαζόμενους, λουκέτα σε επιχειρήσεις χωρίς καν να ενημερώσουν το προσωπικό, απληρωσιά, βλαπτικές μεταβολές κλπ. Είναι πλέον σίγουρο πώς την κρίση που επιτάχυνε η έξαρση της πανδημίας, θα την πληρώσουν πάλι οι εργαζόμενοι και πολύ περισσότερο οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό και τον τουρισμό! Εμείς δηλαδή που μέχρι πριν μερικούς μήνες δουλεύαμε απλήρωτες υπερωρίες, σε πολλά πόστα, χωρίς ρεπό, για να σπάνε τα ρεκόρ το ένα πίσω από το άλλο, σε αφίξεις τουριστών!

Καμία εξαίρεση δεν αποτελεί η αλυσίδα MIKEL!
Ειδικά τους τελευταίους μήνες, συνάδερφοι έχουν καταγγείλει απληρωσιά, υπερωρίες, μετακινήσεις σε άλλα καταστήματα κλπ. Στην λίστα προστέθηκε και το MIKEL της Πανεπιστημίου, όπου προ ολίγων ημερών ανακοίνωσε στο προσωπικό πως 31 Αυγούστου κλείνει, λόγω των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία στα οικονομικά της επιχείρησης. Το θέμα όμως δεν σταματάει εδώ, γιατί ο εν λόγω επιχειρηματίας την ίδια περίοδο που κλείνει καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας, επιλέγει να ανοίξει καινούριο κατάστημα στο εξωτερικό! 

Έτσι όμως λειτουργεί ο νόμος του κέρδους. Όταν ο επιχειρηματίας ανακαλύψει μια πιο  κερδοφόρα αγορά, τότε τίποτα δεν τον σταματά από το να μεταφέρει εκεί τα κεφάλαιά του! Ειδικά όταν έχουν συσσωρεύσει και χρήμα στο σεντούκι όλο το προηγούμενο διάστημα, εξασφαλίζοντας μηδενικές ασφαλιστικές εισφορές, απαλλαγή από την καταβολή μισθών για τουλάχιστον 2 μήνες εν μέσω lockdown, έκπτωση σε ενοίκια, επιστροφές φόρων, χαμηλότοκα δάνεια, αναβολές καταβολής δόσεων σε δάνεια κ.ά!!!

Εμείς οι εργαζόμενοι, έχουμε αρκετά όπλα όμως για να αντιπαλέψουμε αυτή την επίθεση! Δεν ωφελεί να μένουμε απραγοι, να κλείνουμε τα μάτια! Η επίθεση είναι ενιαία και αφορά όλη την εργατική τάξη! Για αυτό και εμείς πρέπει να αξιοποιήσουμε τις δυνάμεις μας. Την αλληλεγγύη, την συσπείρωση σε ταξική κατεύθυνση γύρω από το Συνδικάτο, την πάλη για όλα τα ζητήματα που προκύπτουν, την πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες μας!
Απαιτούμε ΤΩΡΑ από την επιχείρηση να απορροφήσει όλους τους εργαζόμενους του καταστήματος της Πανεπιστημίου, σε άλλα καταστήματα, εντός της Αθήνας!
Να μην μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εργασία!