Ανοικτή επιστολή σερβιτόρας σε ξενοδοχείο του Συντάγματος προς τον Υπουργό εργασίας

FacebookTwitterGoogle+Share

« Ο φοβος φυλάει τα έρμα»

 

Παρακολουθώντας την εξέλιξη της διαδικασίας σχετικά με την τροπολογία που έφερε η κυβέρνηση προς ψήφιση στην Βουλή σχετικά  με τον κλάδο του τουρισμού παρατήρησα την έντονη αντίδραση σας προς την χθεσινή κινητοποίηση μας αποκαλώντας μας «κομματικό στρατό του ΚΚΕ» και εργαζόμενοι που δεν  δουλεύουμε  στον τουρισμο.

Κύριε υπουργέ εφόσον απουσιάζατε από το γραφείο σας διότι αυτό μας πληροφόρησαν οι γραμματείς σας, φαντάζομαι είχατε πιο σοβαρές ασχολίες από το να συναντήσετε τους εκπροσώπους μας ώστε να σας υποβαλλουν τα αιτήματα μας,είναι απορίας αξιον πως ξεχωρίσατε ότι δεν ειμασταν εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού; Επίσης από όσο γνωρίζω ο στρατός έχει όπλα αλλά εμείς ειμασταν άοπλοι σε αντίθεση με εσάς που εισασταν προετοιμασμένος με τα όπλα – χημικά κατά της ειρηνικής μας διαδήλωσης!

Οι πληροφορίες που σας έδωσαν ήταν παραπλανητικές και φοβηθηκατε την κινητοποιηση των ςργαζομενων. Μόνο έτσι μπορεί κάποιος να σας χαρακτηρίσει κόσμια!!Αλλά συμβαίνουν αυτά  συχνα με ανθρώπους όπως κι εσείς που οι μόνες συναντήσεις που έχετε καθημερινά είναι με τους εκπροσώπους των ξενοδόχων και του ΣΕΤΕ ώστε να οργανώσετε τα μέτρα που θα πάρετε για να γεμισετε πάλι τα σεντούκια τους!! Για να σας πληροφορήσουμε λοιπόν σωστά έξω από το υπουργείο ήμασταν οι εργαζόμενοι από όλο τον κλάδο του τουρισμού συνολικότερα και διαδήλωναμε για αξιοπρεπή δουλειά με δικαιώματα όπου εσείς και η κυβερνηση σας με πρόσχημα την πανδημία προσπαθειτε να  τελειώσετε με ότι είχε απομείνει για να μπορούμε να τα βγάζουμε πέρα και να ζούμε τις οικογένειές μας.

Ήμασταν οι εργαζόμενοι ενός κλάδου που αποφέρει αμύθητα κέρδη στις τσέπες των ξενοδόχων και των πολυεθνικών γνωρίζοντας πως δεν έχουν τίποτα άλλο για να ζήσουν παρά την εργασία τους. Εμείς κύριε υπουργέ δεν δουλεύουμε για να κάνουμε πολυτελείς διακοπές σε εξωτικά νησιά και σουίτες όπως τα αφεντικά μας αλλά δουλεύουμε για να μπορέσουμε να ζήσουμε τις οικογένειές μας. Δεν θα μας το στερήσετε αυτό. Αρκετά με τα ψέματα και την κοροϊδία. Δεν το ανεχόμαστε πια. Με το συνδικάτο μας και τους συναδέλφους θα παλέψουμε όσο χρειαστεί για να πάρουμε πίσω αυτά που με αίμα κατακτήθηκαν!! Θα μας βρείτε μπροστά σας στις 4 Ιούνη στη νέα κινητοποίηση του κλάδου !!!

 

Κ. Σ.

Σερβιτορα σε ξενοδοχείο του Συντάγματος