Απάντηση στον Βρούτση από την Σωματειακή Επιτροπή εργαζομένων ELECTRA METROPOLIS

FacebookTwitterGoogle+Share

Aλήθεια κύριε υπουργέ; (των ξενοδόχων)

 

 Αφού πήρατε το ραβασάκι από τους ξενοδόχους για τα μέτρα της δικιάς τους ανάκαμψης και επιχειρείτε να καταδικάσετε χιλιάδες ξενοδοχοϋπάλληλους σε μισή δουλειά, μισό μισθό και μισή ζωή, έρχεστε τώρα με απύθμενο θράσος και κουτοπόνηρους χαρακτηρισμούς να απαξιώσετετε μια από τις μεγαλύτερες κινητοποιήσεις του κλάδου τα τελευταία χρόνια. 

  Δε γνωρίζετε άραγε ολόκληρος υπουργός ότι τα συνδικάτα δεν είναι πολιτικά κόμματα; Σαφώς και γνωρίζετε πως συμμετέχουν παρατάξεις και δυστυχώς για σας στο Συνδικάτο της Αττικής την πλειοψηφία έχουν οι ταξικές δυνάμεις.

  Αλήθεια κύριε υπουργέ, όταν έρχονται να σας δώσουν γραμμή ο ΣΕΤΕ και ο ΣΕΒ βρίσκουν απέναντι τους κατεβασμένα ρολά και ΜΑΤ με γκλομπ και χημικά;

   Η χθεσινή κινητοποίηση που προκηρύχθηκε από το κλαδικό σωματείο της Αττικής, ένα από τα μεγαλύτερα της χώρας και στηρίχθηκε από δεκάδες επιχειρησιακά σωματεία και σωματειακές επιτροπές ήταν η απαρχή νέων δυναμικών αγώνων για τον κλάδο. Σας τρομάζει εσάς και τα αφεντικά η προοπτική αυτού του αγώνα και για αυτό το λόγο αξιοποιείτε άθλιες μεθόδους.

  Για να ξανα συστηθούμε μιας και διακρίναμε τρικυμία εν κρανίω στη σημερινή σας τοποθέτηση στη Βουλή. Χθες έξω από το υπουργείο ήμασταν αυτοί που συχνά πυκνά σερβίρουμε πρωθυπουργούς, υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης στα πανάκριβα εστιατόρια των 5άστερων στις μαζώξεις σας με τους εργοδότες. Μήπως εκεί κανονίσατε τα 400 ευρώ για μας και το χρήμα με τη σέσουλα στους ξενοδόχους;

  Ήμασταν αυτοί που στις πλάτες μας βγήκαν τα 120 δις για τα οποία πανηγυρίζατε μέχρι πρότινος. Ήμασταν αυτοί που την περίοδο που ο τουρισμός έσπαγε ρεκόρ γυρίζαμε στο σπίτι ξεθεωμένοι από την εντατικοποίηση, με κομμένα ρεπό, απλήρωτες υπερωρίες κτλ. 

  Τώρα που αντιδράσαμε τολμάτε να ξεστομίζετε ότι δεν είμαστε ξενοδοχοϋπάλληλοι; Δυστυχώς για εσάς ΕΙΜΑΣΤΕ και θα τα λέμε πολύ συχνά από εδώ και μπρος.

Δίνουμε αγωνιστικό ραντεβού στις 4 Ιουνίου στις 16:00 στο υπουργείο σας!

 

Αρκετά ματώσαμε, αρκετά πληρώσαμε, να πληρώσουν τώρα κράτος και εργοδοσία

 

ΣΩΜΑΤΕΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ELECTRA METROPOLIS