Ανακοίνωση του Σωματείου εργαζομένων του Stanley

FacebookTwitterGoogle+Share

Δεν παζαρεύουμε , δεν τζογάρουμε την Κοινωνική Ασφάλιση

Συναδέλφισσες , συνάδελφοι

Η κυβέρνηση της ΝΔ φέρνει τις επόμενες μέρες στη Βουλή το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο, συνεχίζοντας και κλιμακώνοντας της επίθεση στα ασφαλιστικά μας δικαιώματα όπως έκαναν όλες οι άλλες κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ & ΣΥΡΙΖΑ) από τον νόμο ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟΥ, τον οποίο εφαρμόζει και θωρακίζει σε βάρος μας.

Επιδιώκεται η πλήρης κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, η πλήρης στέρηση σε αυτό που θα έπρεπε να είναι δικαίωμα για όλους. Μας λένε ψέματα ότι θα αυξηθούν οι μισθοί μας, μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών μας εισφορών, που ουσιαστικά είναι κομμάτι των αποδοχών μας, από την σκληρή δουλειά μας.

Στην πραγματικότητα, μας κάνουν μείωση επιπλέον τους μισθούς μας, σε όφελος των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων, της εργοδοσίας. Θέλουν να μας στερήσουν την πρόσβαση σε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, με την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Αφού θα παίρνουν κομμάτι από τον μισθό μας θα τον «τζογάρουν» μέσω των εταιρειών, σπρώχνοντας μας υποχρεωτικά στην ιδιωτική ασφάλιση. Κάνουν την υγεία εμπόρευμα. Μας λένε δηλαδή ότι όποιος έχει μόνιμη δουλειά και έχει να δώσει θα παίρνει , όποιος όμως δεν έχει θα στερείται από βασικές παροχές στην υγεία – πρόνοια. Όταν βέβαια «τζογάρονται» τα λεφτά μας , δεδομένη είναι και η χασούρα , η πτώχευση των εταιρειών όταν το ταμείο είναι μείον όπως έγινε με την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ κα εταιρείες στην χώρα μας αλλά και διεθνώς.

Πιστεύουμε ότι το να αδιαφορούμε και να συμβιβαζόμαστε δεν είναι λύση. Είναι στο χέρι μας να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση. Έχουμε ευθύνη στης προηγούμενες γενιές στο ότι μας άφησαν και τι εμείς παραδίδουμε στις επόμενες.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ , μέσα από τα ταξικά σωματεία μας, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ οι εργαζόμενοι να ανατρέψουμε , με τους αγώνες μας την ψήφιση και εφαρμογή όλων των αντιασφαλιστικών νόμων, όπως κάναμε και στο παρελθόν.

Είναι ώρα να διεκδικήσουμε αυτά που μας ανήκουν , δυναμικά, μαζικά, αποφασιστικά. Συντονισμένοι με τα Συνδικάτα και συνταξιοδοτικές οργανώσεις από όλους τους κλάδους, σε κοινή δράση με τους φτωχούς αγρότες και τους αυτοαπασχολούμενους.

Διεκδικούμε :

Καμία συζήτηση για υποκατώτατο μισθό στα ξενοδοχεία.
Εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων για όλους τους εργαζόμενους ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας. Επαναφορά μισθών και δικαιωμάτων.
Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.
Να καταργηθεί ο νόμος 3986/2011 για τις διαδοχικές ορισμένου χρόνου συμβάσεις που κρατάνε σε ομηρία τους εργαζόμενους για πολλά χρόνια. Να καταργηθεί η διάταξη που επιτρέπει τις απεριόριστες ορισμένου χρόνου συμβάσεις για τις επιχειρήσεις.
Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης , τα δουλεμπορικά – εργολαβικά συνεργεία.
Όσοι εργαζόμενοι δουλεύουν εποχικά με ορισμένου χρόνου συμβάσεις σε ξενοδοχεία και εστιατόρια full season, να υπόκεινται στις διατάξεις περί εποχικών εργαζομένων, με δικαίωμα επαναπρόσληψης και χορήγηση εποχικού επιδόματος.
Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις . Επαναφορά 13ης – 14ης σύνταξης.
Την κατάργηση όλων των αντιασφαλιστικών νόμων των κυβερνήσεων και των τριών μνημονίων των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.
Να πληρώσουν το κράτος και επιχειρηματικοί όμιλοι. Καμία μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, του μισθού του εργαζόμενου που πηγαίνει για τη σύνταξη και την Υγεία και απαλλαγή της μεγαλοεργοδοσίας.
Να επανέλθουν οι ειδικότητες του Μάγειρα και της καμαριέρας , του Σερβιτόρου στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.
7ωρο , 5μερο , 35ωρο με 2 συνεχόμενα ρεπό.
Επαναφορά της 20ετίας στο Εφάπαξ. Οι Επικουρικές συντάξεις να αποδίδονται ανεξάρτητα από την έκδοση της οριστικής απόφασης της κύριας σύνταξης. Άμεση πρόσληψη προσωπικού στον ΕΦΚΑ.
Μέτρα προστασίας της υγείας – ασφάλειας.
Δεν παζαρεύουμε , δεν τζογάρουμε την Κοινωνική Ασφάλιση, τις ζωές μας.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΜΕ 4ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ 16:00-20:00 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 16:30 ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΟΞ

ΌΛΟΙ στην μάχη προετοιμασίας της απεργίας ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6 ΦΛΕΒΑΡΗ ΣΤΙΣ 6:30 ΜΜ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ