ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ ΣΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ

FacebookTwitterGoogle+Share

Σεπτέμβρης 2019
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Οι εκλεγμένοι με την παράταξη της ΠΑΣΚΕ στην διοίκηση του Συνδικάτου, Πλεξίδας Νίκος και Αλευράς Γιώργος, εδώ και ένα χρόνο δεν έχουν εμφανιστεί σε συνεδρίαση της Κεντρικής Διοίκησης.
Αυτή τους η στάση δεν είναι αποτέλεσμα ατομικής επιλογής ή αδυναμία. Είναι συνειδητή επιλογή και κατεύθυνση της παράταξής τους. Είναι στάση υποτίμησης απέναντι στην διοίκηση του Συνδικάτου αλλά και τους εργαζόμενους του κλάδου συνολικά. Είναι στάση απαξίωσης της λειτουργίας και της δράσης που πρέπει να έχουν τα σωματεία και τα συνδικάτα.
Με αυτή τους την πρακτική επιβεβαιώνουν, συνολικά σαν ΠΑΣΚΕ, ότι ο μόνος λόγος που κατέβασαν ψηφοδέλτιο στις εκλογές του Συνδικάτου ήταν για να εξασφαλίσουν αντιπρόσωπο για το συνέδριο της Ομοσπονδίας και κατ’ επέκταση για το συνέδριο της ΓΣΣΕ. Σταθερή τους επιδίωξη ήταν και είναι η στήριξη της συνδικαλιστικής μαφίας που έχουν βάλει φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στο σφαγιασμό των δικαιωμάτων των εργαζομένων.
Είναι οι ίδιοι που ενώ μιλάνε για «ελευθερία και δημοκρατία» στο συνδικαλιστικό κίνημα στα περισσότερα σωματεία που έχουν την πλειοψηφία στον κλάδο η δράση και η λειτουργία τους περιορίζεται σε αρχαιρεσίες (με την υποστήριξη της εργοδοσίας) και αιτήσεις επαναπρόσληψης για τους εποχικούς συναδέλφους. Ούτε λέξη δε λένε για την οργάνωση των εργαζομένων, καμία προσπάθεια για συζήτηση και αποφάσεις με ζωντανές και ουσιαστικές συλλογικές διαδικασίες. Οι Γενικές Συνελεύσεις είναι άγνωστη λέξη για την ΠΑΣΚΕ. Την ίδια ακριβώς τακτική ακολουθούν και στην Ομοσπονδία Επισιτισμού-Τουρισμού πηγαίνοντας το ένα βήμα παραπέρα αφού τον περασμένο Μάη προκειμένου να πάρουν απόφαση για να στηρίξουν την συνδικαλιστική μαφία της ΓΣΣΕ συνεδρίασε η ολομέλεια χωρίς να ενημερωθεί η παράταξη της ΔΑΣ που είναι δεύτερη δύναμη.
«Αποφασίζουν και διατάζουν» για τους εργαζόμενους, χωρίς τους εργαζόμενους.
Όλοι οι εργαζόμενοι του κλάδου χρειάζεται να βγάλουν συμπεράσματα από την πρακτική αυτή ειδικά αυτή την περίοδο που βαθαίνει η επίθεση στα συνδικάτα, τη συλλογική οργάνωση και τους αγώνες των εργαζομένων. Στο στόχαστρο είναι το ίδιο το δικαίωμα των εργαζομένων να συνδικαλίζονται.
Καλούμε όλα τα σωματεία του κλάδου να συνεδριάσουν, να οργανώσουν γενικές συνελεύσεις και να πάρουν αποφάσεις απεργιακής απάντησης όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να παρέμβει ωμά στη δράση και τη λειτουργία των συνδικάτων.
Καμία ανοχή στην κρατική-εργοδοτική παρέμβαση στα συνδικάτα!

Η ανακοίνωση της ΔΑΣ σε pdf: 3 9 2019 ΔΑΣ για ΠΑΣΚΕ