ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού καταγγέλλει την τραμπούκικη επίθεση της Χρυσής Αυγής ενάντια σε εκπαιδευτικούς και γονείς σε σχολείο στο Πέραμα, το οποίο προορίζεται να φοιτήσουν προσφυγόπουλα. Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και την ανοχή της Αστυνομίας ενώ επικεφαλής ήταν ο γνωστός υπόδικος εγκληματίας, Γ. Λαγός. 

Από άκρη σε άκρη της χώρας γονείς, εκπαιδευτικοί, σωματεία υποδεχόμαστε τα προσφυγόπουλα στα σχολεία δίπλα στα παιδιά μας, με μικρές γιορτές υποδοχής, εκφράζοντας υλική και ηθική αλληλεγγύη με όποιο τρόπο μπορούμε σε βρέφη και μικρά παιδιά που έφυγαν από την χώρα τους κυνηγημένα, μαζί με τις οικογένειες τους, προκειμένου να γλιτώσουν από πυραύλους και σφαίρες και έφτασαν στην χώρα μας μετά από πολλές δοκιμασίες, σε ξεχειλισμένες από ανθρώπους βάρκες.

Ταυτόχρονα σωματεία, εργατικά κέντρα, ομοσπονδίες, ριζοσπαστικοί γυναικείοι σύλλογοι, λαϊκές επιτροπές από τις διάφορες συνοικίες, πόλεις και χωριά πραγματοποιούμε κινητοποιήσεις και διεκδικούμε από την κυβέρνηση άμεσα μέτρα ώστε οι πρόσφυγες να καταλήξουν το γρηγορότερο στον προορισμό που επιθυμούν, αλλά και όσο παραμείνουν στη χώρα μας, να ζουν σε κατάλληλες δομές φιλοξενίας.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο να απομονώσει τους εγκληματίες νεοναζί που προσπαθούν να μετατρέψουν τους θύτες σε θύματα. Για την τραγική κατάσταση που αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπων να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους, ευθύνη έχουν αυτοί που βάζουν τους λαούς όλου του κόσμου να σφάζονται στους πολέμους για το μοίρασμα των πετρελαίων και των πλουτοπαραγωγικών πηγών κάθε χώρας.

Οι εγκληματίες νεοναζί της Χρυσής Αυγής θα κάνουν ό,τι μπορούν για να μην καταλάβουν οι εργαζόμενοι ότι και για την κατάσταση που ζούμε Έλληνες και πρόσφυγες στη χώρα μας, υπεύθυνα είναι τα ξένα και τα ντόπια μονοπώλια που κερδίζουν δισεκατομμύρια από τις πολεμικές συγκρούσεις. Αυτός είναι και ο λόγος που μεγαλοεργοδότες χρηματοδοτούν και στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή.

Όλοι μαζί οι εργαζόμενοι να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στο σύστημα που γεννά την φτώχεια, τους πολέμους, την προσφυγιά. 

 

το Δ.Σ.

Ανακοίνωση σε pdf εδώ: 

%ce%b1%ce%bd%ce%b1%ce%ba%ce%bf%ce%b9%ce%bd%cf%89%cf%83%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%cf%87%cf%81%cf%85%cf%83%ce%b7-%ce%b1%cf%85%ce%b3%ce%b7-%cf%83%cf%84%ce%bf-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b1%ce%bc%ce%b1-%ce%ad