ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΤΟΡΩΝ ΚΩ

FacebookTwitterGoogle+Share

Πάλη για να ανατραπούν τα μέτρα

Άλλη μία σαιζόν φτάνει προς το τέλος της, για άλλη μια χρονιά οι εργαζόμενοι στον τουρισμό αντιμετώπισαν την βαρβαρότητα και την ένταση της εκμετάλλευσης στους χώρους δουλειάς. Ο χειμώνας συνεχίζει στο ίδιο ακριβώς μοτίβο, τα νέα μέτρα της κυβέρνησης πετσοκόβουν το ήδη πενιχρό εισόδημα των εργαζομένων.. το επίδομα ανεργίας παραμένει χαμηλό, η φοροληστεία αυξάνεται, ο ένφια διατηρείται, ο ΦΠΑ ανεβαίνει για τα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, και το κερασάκι στη τούρτα το ξεχαρβάλωμα της κοινωνικής ασφάλισης.

Το μεγάλο ξενοδοχειακό κεφάλαιο απαιτεί, πέρα από τις μειώσεις μισθών, ακόμα μεγαλύτερο ξεζούμισμα των εργαζομένων για τη διατήρηση και εξασφάλιση των κερδών του.

Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, σαν έτοιμη από καιρό, νομοθετεί και ψηφίζει ότι πιο αντιδραστικό και αντεργατικό για την κατάργηση των δικαιωμάτων και κατακτήσεων των εργαζομένων.

Δεν είναι μόνο η δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα, οι μειώσεις των συντάξεων, αλλά ότι το 2015 με τον πλούτο γύρω μας να οργιάζει, οι πλειοψηφία του λαού μας καταδικάζεται στην μεγαλύτερη φτώχεια και εξαθλίωση.

Οι εργαζόμενοι στον κλάδο του τουρισμού οφείλουμε να μην αρκεστούμε στα ψίχουλα που μας πετάνε. Από τις πλάτες μας πέρασαν χιλιάδες τουρίστες, από τα χέρια μας βγάλανε εκατομμύρια κέρδη. Καμία απογοήτευση, καμία αναμονή. Να δοκιμάσουμε την ελπιδοφόρα δύναμη των αγώνων και της αντίστασης.

Ο πόλεμος που έχει κηρύξει κυβέρνηση, Ε.Ε και μεγαλοεργοδοσία να απαντηθεί με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο που καλεί το ΠΑΜΕ και αποφάσισε το Εργατικό Κέντρο, την Πέμπτη 22 Οκτώβρη στις 18:30 στην Πλ. Ελευθερίας. Και την καλύτερη προετοιμασία της απεργίας στις 12 Νοέμβρη. Καμιά ανοχή! Πάλη για να ανατραπούν τα μέτρα!