Ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων στα Γιάννενα

FacebookTwitterGoogle+Share

Ολοκληρώθηκαν οι αρχαιρεσίες του Σωματείου Επισιτισμού και τουριστικών επαγγελμάτων Νομού Ιωαννίνων με σημαντική ενίσχυση των ταξικών δυνάμεων. Η αύξηση της συμμετοχής που έφτασε το 80,57 % (ψήφισαν 251 από 139 το 2013) συνιστά έμπρακτη επιβεβαίωση της θετικής δράσης των ταξικών δυνάμεων, που μόλις πριν δυο χρόνια πρωτοστάτησαν για την ανασυγκρότηση του, καθώς είχε καταντήσει σωματείο «σφραγίδα». Οι εργαζόμενοι του κλάδου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του απερχόμενου Δ.Σ για τη μαζικοποίηση του σωματείου που είναι προϋπόθεση για την ισχυροποίηση του ΠΑΜΕ.

Οι ταξικές δυνάμεις όλο το προηγούμενο διάστημα απευθύνθηκαν σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο τμήμα του κλάδου, ιεραρχώντας τους μεγάλους εργασιακούς χώρους. Αυτό αποτυπώθηκε και στη σημαντική συμμετοχή που υπήρξε από χώρους όπως η Λέσχη του Πανεπιστημίου – ΤΕΙ αλλά και από γνωστή αλυσίδα ζαχαροπλαστείων της πόλης.

Άξια αναφοράς είναι και η συμμετοχή στις εκλογές της νέας γενιάς, καθώς δεκάδες σπουδαστές – εργαζόμενοι απ΄τις σχολές κατάρτισης και τις σχολές του ΟΑΕΔ , στήριξαν το ψηφοδέλτιο του ΠΑΜΕ.

Στο σύνολο 251 ψηφισάντων η «Αγωνιστική Συσπείρωση» (το ψ/δ του ΠΑΜΕ) έλαβε για την εκλογή ΔΣ και αντιπροσώπων στην Ομοσπονδία 231 ψήφους ( από 127 ) και εξέλεξε 7 μέλη στο ΔΣ και 3 αντιπροσώπους στην ΠΟΕΕ-ΥΤΕ (από 1). Η «Ταξική Ενότητα» (ΝΑΡ) έλαβε 2 ψήφους (από 9) και δεν εξέλεξε κανέναν. Για το εργατικό κέντρο η «Αγωνιστική Συσπείρωση» έλαβε 229 ψήφους (από 126) και εξέλεξε 5 αντιπροσώπους (από 3), ενώ η «Ταξική Ενότητα» πήρε 6 ψήφους και δεν εξέλεξε αντιπρόσωπο.