- Να παρθεί πίσω η απαράδεκτη ποινή φυλάκισης που επιβλήθηκε στον στρατιώτη Ρήγα Τσούνη για τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Σύσκεψη Εργατικών Κέντρων, Ομοσπονδιών και Συνδικάτων
- 1η ΜΑΗ 2026 - ΑΠΕΡΓΙΑ: Καμιά θυσία για τον πόλεμο & τα κέρδη τους - Οργάνωση κι αγώνας για την ανατροπή - Όλοι & όλες στην απεργιακή συγκέντρωση στις10:30 στο Σύνταγμα
- Σωματείο Athens Marriott: Καταγγελία για τις απολύσεις στα KFC - ΔΕΝ θα περάσουν! Η τρομοκρατία δεν μας φοβίζει!
- Άρθρο του Γ. Στεφανάκη για την Πανελλαδική Σύσκεψη του ΠΑΜΕ στις 4 Απρίλη
- Saint George Lycabettus: 5 αστέρια στην ομηρία των συμβάσεων και τις διώξεις για συνδικαλιστική δράση
Ανακοίνωση στήριξης στον αγώνα των εργαζομένων στη Newrest στο Ελ. Βενιζέλος
Η Κεντρική Διοίκηση του Συνδικάτου μας εκφράζει την αλληλεγγύη της στον αγώνα των εργαζομένων στο catering Newrest στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος και τη στάση εργασίας που θα πραγματοποιήσουν τη Μ. Τετάρτη 12.00 με 15.00.
Οι εργαζόμενοι μέσα από το σωματείο τους διεκδικούν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς κόντρα στην κοροϊδία της εργοδοσίας και τα ψίχουλα που τους έχει προτείνει.
Τα κέρδη της εργοδοσίας χρόνο με το χρόνο εκτοξεύονται ως αποτέλεσμα του «τουριστικού θαύματος» και οι εργαζόμενοι ακόμα δεν έχουν προσεγγίσει τους μισθούς του 2009, 16 χρόνια πίσω. Η εντατικοποίηση σπάει κόκκαλα, υπερωρίες, κομμένα ρεπό και η εργοδοσία, μία από τις πιο κερδοφόρες εταιρείες στον κλάδο, δεν δέχεται να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, στεκόμαστε πλάι σας στον δίκαιο αγώνα σας και έμπρακτα, μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά σας.
Από κοινού να δώσουμε συνέχεια στον αγώνα για αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής στους χώρους δουλειάς, για την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης στην εστίαση και τα catering με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, ξεπάγωμα των τριετιών, κατοχύρωση του 5θήμερου- 8ώρου- 40ώρου.
Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, η αλληλεγγύη το όπλο μας!
Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ