Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη: όλοι την Τετάρτη 19/6 έξω από τη DoValue

FacebookTwitterGoogle+Share

Κανένα σπίτι στα χέρια αρπακτικού ή τραπεζίτη. Να σταματήσουν τώρα οι πλειστηριασμοί, οι εξώσεις και οι κατασχέσεις.

ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16:00μμ στη Dovalue Κύπρου 27 Καλλιθέα.

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Η επίθεση σε βάρος της κλιμακώνεται με αμείωτους ρυθμούς. Είναι χιλιάδες οι πλειστηριασμοί που φορούν σε σπίτια λαϊκών οικογενειών, σπίτια που έχουν χρυσοπληρώσει μια και δύο φορές, σπίτια που έχουν αγοράσει με αιματηρές θυσίες.

Είναι χιλιάδες οι εργαζόμενοι που αδυνατούν να αποπληρώσουν τις δόσεις των δανείων τους, μέσα στις συνθήκες τεράστιας ακρίβειας και χαμηλών μισθών και βρίσκονται μπροστά στον κίνδυνο να πεταχτούν στο δρόμο, την ίδια ώρα που οι τραπεζικοί όμιλοι καταγράφουν επιπλέον κέρδη 3 δισ.  μόνο από την αύξηση των επιτοκίων και τα αρπακτικά των funds καιροφυλακτούν για να ικανοποιήσουν τη λαιμαργία της κερδοφορίας τους.

Αυτό που συμβαίνει δεν είναι αποτέλεσμα ατομικής ευθύνης, κακής διαχείρισης ή επιπόλαιων επιλογών, είναι πραγματική αδυναμία κάποιος να επιβιώσει και ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Είναι ολοφάνερο και ο σχεδιασμός της πολιτικής όλων των κυβερνήσεων μέχρι σήμερα που με νόμους υπηρετούν την εισπραξιμότητα των τραπεζών και την αποφυγή νέων κόκκινων δανείων αλλά και με ΜΑΤ ξεσπιτώνουν αδιακρίτως ακόμα και ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρία και μονογονεϊκές οικογένειες και καταστέλλουν όσους κινητοποιούνται.

Στη θέση όλων των εργαζομένων που αντιμετωπίζουν αυτό το πρόβλημα μπορεί να βρεθεί ο καθένας μας, γι αυτό και είμαστε όλοι σε θέση μάχης! Με όπλο τον οργανωμένο αγώνα μας κάνουμε πράξη το σύνθημα «Τα σπίτια του λαού, τα σώζει ο λαός».

Έτσι αυτή την φορά τα κοράκια έχουν βγάλει για πλειστηριασμό το σπίτι της οικογένειας συναδέλφου με τρία ανήλικα παιδιά!

Το Συνδικάτο μας και ο κάθε συνάδελφος που δεν ανέχεται την αδικία και τη βαρβαρότητα πρέπει να εκφράσει με κάθε τρόπο την αλληλεγγύη του σε όσους γίνονται λεία στις ορέξεις των τραπεζών και των εισπρακτικών εταιρειών.

Εμείς είμαστε αυτοί που θα δημιουργήσουμε τείχος προστασίας στο δικαίωμα της κατοικίας. Για αυτό και δεν αφήνουμε κανέναν εργαζόμενο αβοήθητο !

Όλοι στην κινητοποίηση την Τετάρτη 19 Ιούνη 2024 στις 16:00μμ στη DOVALUE (Κύπρου 27 Καλλιθέα), να παλέψουμε να σταματήσει η διαδικασία πλειστηριασμού για έναν ακόμη συνάδελφό μας.

Η ΚΕΝΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ