9 ΑΠΡΙΛΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ

FacebookTwitterGoogle+Share

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να αποτελέσει η απεργία στις 9 Απρίλη σταθμό στην οργάνωση του αγώνα μας, απέναντι σε μεγαλοεργοδοσία και κυβέρνηση.

Το χρέος όλων των ταξικών σωματείων του κλάδου είναι να βρεθούμε σε κάθε χώρο δουλειάς και γειτονιά, να δώσουμε το μήνυμα ότι ο φόβος και η τρομοκρατία που σπέρνουν οι μηχανισμοί του κράτους και της εργοδοσίας για να αποδεχτούμε τη νέα σφοδρή επίθεση στις ζωές μας δεν πρέπει να περάσει.

 Κανείς και καμιά να μη θεωρήσει τίποτε τελειωμένο. Αυτή η νέα φουρνιά μέτρων δεν είναι λιγότερο βλαβερή από τις προηγούμενες, ούτε η τελευταία. Καταργεί με μιας όσα επιδόματα έχουν απομείνει, προβλέπει τη διαιώνιση του κατώτερου μισθού και μετά το 2017, κάτω κι από τα εξευτελιστικά επίπεδα που βρίσκεται σήμερα, που θα παρασύρει όλες τις κλαδικές συμβάσεις. Μειώνει ακόμη παραπέρα κύριες και επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ.

 Κανείς και καμιά να μη ξεγελαστεί από τις εξαγγελίες για το τέλος του μνημονίου. Με ή χωρίς μνημόνια τα μέτρα παραμένουν και παίρνονται νέα. Η πολυδιαφημιζόμενη «ανάπτυξη» δεν αφορά τον εργαζόμενο λαό. Για μας έχει μονάχα μισοδουλειά, απληρωσιά, ανεργία και μισθούς πείνας. Για μας θα συνεχίσει η τζάμπα δουλειά μέσα από προγράμματα του ΟΑΕΔ και δουλεμπορικά.

Αυτό που θα μείνει και θα αυξηθεί είναι τα τεράστια κέρδη των μονοπωλίων.

Από αυτή την αντιλαϊκή πολιτική διαρκείας που θεωρούν δεδομένη και αδιαμφισβήτητη τα κόμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί να μας σώσει κανείς, πέρα από το ίδιο το κίνημα. Δεν υπάρχουν επιλογές μέσα στα όρια των τειχών της λυκοσυμμαχίας που να είναι λιγότερο χειρότερη. Όσα μέτρα εφαρμόζονται σήμερα στη χώρα μας ισχύουν εδώ και πολλά χρόνια σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Λένε συνειδητά ψέματα ότι μπορεί να βρεθεί φιλολαϊκή λύση με μια άλλη διαχείριση, με καλύτερη διαπραγμάτευση, με το λαό στο περιθώριο.

 Για τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, όλους εμάς που αντιπαλεύουμε αυτή τη βαρβαρότητα, με συνέπεια και αδιαλλαξία, που δεν βάλαμε ποτέ νερό στο κρασί μας, που δεν γίναμε ένα με τη μεγαλοεργοδοσία και με καμιά κυβέρνησή της, ο δρόμος της ανασύνταξης του κινήματος είναι ανηφορικός, αλλά αναγκαίος.

Σε αυτή την προσπάθεια μετράμε αποτελέσματα στην οργάνωση των εργαζομένων στα σωματεία του κλάδου, στην απαλλαγή από τον κυβερνητικό κι εργοδοτικό συνδικαλισμό, που τώρα με μεγαλύτερο θράσος από πριν τάσσονται με τα συμφέροντα των μεγαλοξενοδόχων. Είναι εχθροί του κινήματος.

Καλούμε όλα τα Σωματεία του κλάδου να βγάλουν ανακοινώσεις-κάλεσμα στην Απεργία της 9ης Απρίλη.

Να διεκδικήσουμε αιτήματα που έχουν σήμερα ανάγκη οι οικογένειές μας:

  • Να αναπληρώσουμε όσα χάσαμε με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Να καταργηθούν οι αντεργατικοί νόμοι για τις συλλογικές συμβάσεις.
  • Να μην ισχύσει πουθενά η άθλια ρύθμιση που υπέγραψε η Ομοσπονδία στη νέα ΣΣΕ για δεκάωρη απλήρωτη δουλειά.
  • Να επανέλθει ο υπολογισμός του ΕΦΑΠΑΞ όπως ήταν πριν τη μείωση.
  • Να υπογραφεί ΕΓΣΣΕ με επαναφορά των μισθών στα 751 ευρώ ως βάση για διαπραγμάτευση. Να σταματήσει το άθλιο καθεστώς των ατομικών συμβάσεων και ο απαράδεκτος διαχωρισμός στους μισθούς των εργαζομένων με βάση την ηλικία.
  • Κάτω τα χέρια από τα ήδη πετσοκομμένα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα μητρότητας και τα άλλα επιδόματα του ΟΑΕΔ.
  • Να αυξηθούν τα επιδόματα ανεργίας και να δίνονται σε όλους τους άνεργους κι εποχικούς χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να καταργηθούν όλα τα δουλεμπορικά γραφεία.
  • Όλοι οι άνεργοι να έχουν δωρεάν ιατρική, νοσηλευτική και φαρμακευτική φροντίδα, δωρεάν μεταφορές. Ουσιαστικά μέτρα προστασίας της μητρότητας, επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες.
  • Να σταματήσει η άγρια εκμετάλλευση των νέων στα άθλια και κακοπληρωμένα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ.
  • Αποκλειστικά Δημόσια – Δωρεάν Υγεία και Παιδεία.
  • Να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και η ανατροπή των εργασιακών σχέσεων που επιφέρουν. Να γίνουν τα μονοπώλια λαϊκή περιουσία
  • Να σταματήσουν τώρα όλα τα χαράτσια είτε της ΔΕΗ είτε της εφορίας. Να σταματήσει κάθε κατάσχεση και πλειστηριασμός στα σπίτια του εργαζόμενου λαού.
  • Καμιά παρέμβαση κράτους και των εργοδοτών στη συνδικαλιστική δράση και στο δικαίωμα της απεργίας.

Σε όλους αυτούς που υπονομεύουν τους αγώνες μας, τις πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ, στην Ομοσπονδία και σε μια σειρά κλαδικά και επιχειρησιακά σωματείου του κλάδου, για να έρθουν μετά να υπογράφουν την καταδίκη μας μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις που στηρίζουν τα συμφέροντα των εργοδοτών, μια απάντηση δίνουμε:

Συνεχίζουμε τους απεργιακούς και άλλους αγώνες μας

που πρέπει να γίνουν μαζικοί και να κλιμακωθούν,

για να ορθώσει ο εργαζόμενος λαός το μπόι του

απέναντι στη δικτατορία των μονοπωλίων.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΑΠΡΙΛΗ

 ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ