Τιμάμε αγωνιστικά την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο μας τιμά την 8η Μάρτη και απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες εργαζόμενες του κλάδου. Παλεύουμε ασυμβίβαστα για τη γυναικεία ισοτιμία, στο δρόμο της συλλογικής και οργανωμένης δράσης, με το παράδειγμα των μεγάλων αγώνων που έδωσαν γυναίκες εργάτριες των προηγούμενων αιώνων να φωτίζει συνεχώς τις δικές μας διεκδικήσεις για όλες τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Το μήνυμα της 8ης Μάρτη παραμένει ζωντανό και επίκαιρο.

Κοινός αγώνας γυναικών και ανδρών της βιοπάλης ενάντια στην κοινωνία της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης, ενάντια στην πραγματική αιτία της γυναικείας ανισοτιμίας.

Αντιπαλεύουμε την πολιτική της ΕΕ που ρίχνει στις πλάτες μας την ευθύνη της εξισορρόπησης των πολλαπλών ρόλων που μας έχει φορτώσει το σύστημα . Κάνει τη ζωή μας λάστιχο που όλο και ξεχειλώνει , για να αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων . Λογαριάζει ως κόστος τις ανάγκες μας και μας υποχρεώνει να χρυσοπληρώσουμε για να τις καλύψουμε . Με προμετωπίδα τον «ατομικό δικαιωματισμό» ισοπεδώνονται τα κοινωνικά μας δικαιώματα.

Προωθούνται νόμοι για την ακραία εκμετάλλευση της γυναίκας, του σώματός της και της αναπαραγωγικής διαδικασίας. Εξωραΐζονται οι αντεργατικοί νόμοι με διακηρύξεις περί «συμμετοχής των γυναικών στα κέντρα λήψης αποφάσεων» λες και η συμμετοχή των γυναικών στα ΔΣ των επιχειρηματικών ομίλων, σε διευθυντικές θέσεις, ως στελέχη, αλλάζει τη ζωή των εργαζόμενων γυναικών.

Επιπλέον η ΕΕ σε συνεργασία με το ΝΑΤΟ σπέρνει τον πόλεμο, το θάνατο, τη φτώχεια και την προσφυγιά σε κάθε γωνιά του πλανήτη και θυσιάζει τα παιδιά το λαού για τα συμφέρονται των εκμεταλλευτών μας.

Δεν συμφιλιωνόμαστε με την ακρίβεια που τσακίζει το εισόδημά μας, με τους άμεσους και έμμεσους φόρους, με τους φουσκωμένους λογαριασμούς ενέργειας που υπηρετούν την «πράσινη ανάπτυξη» των ενεργειακών κολοσσών και τους πλειστηριασμούς με τους οποίους αρπάζουν τα σπίτια μας τα κοράκια των τραπεζών και των funds. Δεν συμβιβαζόμαστε με τη βαρβαρότητα του κράτους και όλων των κυβερνήσεων που θάβουν τις ζωές μας κάτω από τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, που «μπαζώνουν» τις αιτίες και τους ενόχους, που προσπαθούν με κάθε τρόπο να «τσιμεντώσουν» την οργή και την αγανάκτησή μας.

Παλεύουμε μαχητικά και ανυποχώρητα :

  • Για σταθερή δουλειά και κατοχυρωμένα δικαιώματα, για Συλλογικές Συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς που θα καλύπτουν τις ανάγκες μας.
  • Για μέτρα υγείας και ασφάλειας που απαιτούνται από την ίδια τη φύση της δουλειάς μας (ολισθηρά δάπεδα, εύθραυστα υλικά , επικίνδυνα απορρίμματα, σκάλες, μετακίνηση επίπλων, γκάζια και φωτιές στις κουζίνες και αντίξοες συνθήκες καύσωνα σε ανοιχτούς χώρους).
  • Για ουσιαστική προστασία της μητρότητας και του γυναικείου οργανισμού στους χώρους εργασίας, εμποδίζοντας όσους αξιοποιούν της «ισότητα» για να μας επιβάλλουν να κάνουμε εργασίες που απαιτούν ένα μυϊκό σύστημα που δεν έχουμε.
  • Για κατάργηση των ευέλικτων εργασιακών μορφών που στο όνομα της «συμφιλίωσης οικογενειακών και επαγγελματικών υποχρεώσεων» κάνουν τη ζωή μας λάστιχο, εξαφανίζοντας κάθε διάκριση μεταξύ εργάσιμου και μη εργάσιμου χρόνου και φυσικά τoν ελεύθερο χρόνο μας.
  • Για κατάργηση του απαράδεκτου καθεστώτος της εργολαβικής εργασίας, που μεγιστοποιεί την εκμετάλλευση και δίνει άλλοθι στην εργοδοτική αυθαιρεσία να κρύβει τις ευθύνες της πίσω από τον κάθε συνεργάτης της – εργολάβο.
  • Για επαναφορά των ΒΑΕ σε όλες τις ειδικότητες, όπως προϋπήρχαν, γιατί κουβαλάμε ένα σωρό επαγγελματικές ασθένειες από την ορθοστασία, τα βάρη και την εξαντλητική δουλειά και έχουμε συχνά ατυχήματα από την εντατικοποίηση, την πίεση να καλύψουμε τα κενά στις θέσεις εργασίας και την εξουθένωση από τις διαφορετικές βάρδιες κα τα κομμένα ρεπό.
  • Για μείωση των ηλιακιακών ορίων συνταξιοδότησης, έτσι ώστε να καταφέρνουμε να φτάσουμε στη σύνταξη, χωρίς προβλήματα υγείας.
  • Για επαναφορά του Εφάπαξ στην 20ετία γιατί τα χρήματα αυτά είναι δικά μας και αποτελούν ένα μικρό δίχτυ προστασίας από την ανασφάλεια, την αυξανόμενη πιθανότητα ανεργίας κα την προσπάθειά μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες μας.
  • Για αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν κοινωνικές υποδομές και υπηρεσίες στην υγεία, την εκπαίδευση, την πρόνοια , την προσχολική αγωγή, την φροντίδα των ηλικιωμένων και των ΑΜΕΑ, την ψυχαγωγία , τον πολιτισμό και τον αθλητισμό για εμάς τις ίδιες και τις οικογένειες μας.
  • Για προστασία απέναντι σε κάθε μορφής βία, εργοδοτική , μέσα στην οικογένεια ή στις διαπροσωπικές σχέσεις και για την αναγκαία στήριξη του κράτους με δωρεάν νομική, ψυχολογική και οικονομική βοήθεια στις γυναίκες θύματα κακοποίησης και τα παιδιά τους.

Την Παρασκευή 8 Μάρτη στις 8.00 πμ διαδηλώνουμε μαζί με την ΟΓΕ στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Συνοχής (Δραγατσανίου 8 Πλ. Κλαυθμώνος).

Συμμετέχουμε στην 4ωρη στάση εργασίας που προκήρυξε το ΕΚΑ από τις 11.00 – 15.00 και καλούμε σε συγκέντρωση στις 12:00 στα Προπύλαια για να ενώσουμε τις φωνές μας στο συλλαλητήριο που οργανώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι, ενάντια στην ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα μορφωτικά δικαιώματά των παιδιών μας, την υποβάθμιση της αξίας  των πτυχίων τους και την εμπορευματοποίηση συνολικά της Παιδείας.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ