Στις 28 Φλεβάρη απεργούμε: Δουλειά με δικαιώματα – αυξήσεις στους μισθούς – Ζωή με αξιοπρέπεια!

FacebookTwitterGoogle+Share

Τώρα είναι ώρα μάχης για όλους! Κανείς μόνος – κανείς φοβισμένος – κανείς αμέτοχος! 

Γιατί μόνο με τους μεγάλους αγώνες και τις κινητοποιήσεις μας καταφέραμε να αποσπάσουμε ό,τι θετικό περιλαμβάνεται στην κλαδική  ΣΣΕ των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Γιατί όσο συμβιβαζόμαστε και υιοθετούμε την λογική του «μικρότερου κακού» όπως κάνει η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας τόσο θα χάνουμε ένα – ένα τα δικαιώματά μας και θα χειροτερεύει η ζωή μας.  

Κάτω από την πίεση του Συνδικάτου μας και άλλων κλαδικών σωματείων σε όλη τη χώρα υπογράφηκε και η ΣΣΕ στην εστίαση για τη συλλογική ρύθμιση των δικαιωμάτων μας σε έναν κλάδο που αριθμεί δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Μια σύμβαση που παραμένει πολύ πίσω από τις σημερινές μας ανάγκες και που προβλέπει δουλειά την 6η μέρα ικανοποιώντας τις απαιτήσεις των εργοδοτών.  

Η πρόβλεψη για επιπρόσθετη αμοιβή κατά 20% όταν η εργασία ξεπερνά τις 48 ώρες εβδομαδιαία, σημαίνει αποδοχή της δουλειάς 7 μέρες, οδηγεί στην εξάντληση των εργαζομένων και σε εργατικά εγκλήματα, που εργοδοσία και κυβερνήσεις βαφτίζουν ατυχήματα. Σημαίνει αποδοχή της εργασιακής ζούγκλας με την υπογραφή της πλειοψηφίας της Ομοσπονδίας μας. Πόσες ώρες, πόσες μέρες συνεχόμενα μπορεί να δουλεύει ένας μάγειρας, ένας λαντζέρης, ένας σερβιτόρος, ένας διανομέας…  Πόσους ακόμα συναδέλφους θα θρηνήσουμε, πόσοι ακόμα θα σακατευτούν στο βωμό της κερδοφορίας τους…  

 Βάζουμε στο επίκεντρο τους αγώνες  για την υπογραφή νέων καλύτερων Συλλογικών Συμβάσεων και στα ξενοδοχεία και στον επισιτισμό αλλά και μιας τοπικής κλαδικής ξενοδοχοϋπαλλήλων στην Αττική,  οι οποίες θα βρίσκονται στο ύψος των δικών μας αναγκών και δεν θα περιέχουν τους δυσμενείς όρους που προστίθενται κάθε φορά για να υπηρετηθεί καλύτερα η κερδοφορία των επιχειρήσεων.  

Ανοίγουμε και πάλι το μέτωπο πάλης των Συλλογικών Συμβάσεων 

  • Σταθερή δουλειά με 8ωρο – 5ήμερο – 40ωρο για όλο τον κλάδο  
  • Ημέρες ανάπαυσης συνεχόμενες / Καμία διευθέτηση του ημερήσιου και του εβδομαδιαίου χρόνου εργασίας 
  • Καθορισμός καθηκόντων κάθε ειδικότητας / Ελάχιστη σύνθεση προσωπικού / Ανώτατο όριο καθαρισμού δωματίων για τις καμαριέρες  
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς  
  • Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς  
  • Να μπει τέλος στην ομηρία των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, στο σύγχρονο δουλεμπόριο των εργολαβικών και την εκμετάλλευση της μαθητείας
  • Επανένταξη όλων των ειδικοτήτων στα ΒΑΕ και των διανομέων 
  • Επαναφορά του Εφάπαξ στην 20ετια 
  • Μείωση των ηλικιακών ορίων συνταξιοδότησης 

ΣΤΙΣ 28 ΦΛΕΒΑΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ: Ή τα κέρδη τους ή οι ζωές μας! 

Συναδέλφισσα, συνάδελφε,  

Δώσε μαχητική απάντηση σε όλους όσους νομίζουν ότι ξεμπέρδεψαν με το ταξικό κίνημα και πως είμαστε απέναντι τους αδύναμοι να πάρουμε πίσω ό,τι μας στερούν. 

Μην πέφτεις στις παγίδες που στήνουν, με την επίκληση του «καλού εργοδότη». Το όριο της καλοσύνης του κάθε εργοδότη είναι το ποσοστό του κέρδους του και θα κάνει τα πάντα για να το αυξήσει, απογειώνοντας την εκμετάλλευση και περιορίζοντας τις αντιδράσεις. 

Όπου οι εργαζόμενοι είμαστε οργανωμένοι και διεκδικητικοί, μέσα στα επιχειρησιακά μας σωματεία και στο ισχυρό Συνδικάτο μας, μόνο εκεί μπορούμε να εμποδίσουμε όσους θέλουν να πνίξουν τη φωνή μας, όσους θέλουν να τσακίσουν τη ζωή μας.  

Οι εργαζόμενοι έχουμε ανεξάντλητες δυνάμεις και μπορούμε με ενότητα και αλληλεγγύη να χαράξουμε το δρόμο της αντεπίθεσης, απέναντι και στη σκληρή εργοδοσία του κλάδου και στις εχθρικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων σε όλες τις πτυχές της καθημερινότητας μας, από τα αισχρά αντεργατικά νομοσχέδια έως τις βάρβαρες ασφαλιστικές αλλαγές που έχουν γίνει. Να οργανώσουμε τον αγώνα ενάντια στην πολιτική που διαλύει την δημόσια υγεία και προχωράει την ιδιωτικοποίηση της παιδείας. Ενάντια στη φοροληστεία και τους πλειστηριασμούς λαϊκής κατοικίας. Ενάντια στην ακρίβεια που καταπίνει το εισόδημα μας  έως το νέο κύμα ενεργειακής φτώχειας που έρχεται με «χρωματιστά» τιμολόγια. Ενάντια στην πολιτική του κέρδους και του «πάμε κι όπου βγει».

Έναν χρόνο μετά τις μεγάλες κινητοποιήσεις που προκάλεσε η απώλεια 57 συνανθρώπων, διατρανώνουμε για μια ακόμα φορά ότι δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι ευθύνες για το έγκλημα. Γιατί οι πραγματικές αιτίες παραμένουν και είναι εκεί σε κάθε πτυχή της ζωής μας, σε κάθε χώρο δουλειάς, γιατί ακριβώς παραμένει η πολιτική που λογαριάζει σαν κόστος τις ανάγκες μας και την ζωή μας. 

 Άλλωστε αυτό διαφαίνεται και στο πολυδιαφημισμένο  μοντέλο του τουρισμού, που δημιουργεί συνεχώς ρεκόρ εισπράξεων και αμύθητα κέρδη στους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, ξενοδοχειακούς, αλυσίδες εστίασης και επισιτιστικά καταστήματα, πατώντας πάνω στις δικές μας πλάτες, με τη συνεχή συμπίεση των μισθών και των δικαιωμάτων μας, με τη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας, με την επέκταση των ευέλικτων μορφών, με την ομηρία των κάθε λογής συμβάσεων, με την διεύρυνση της εργολαβικής απασχόλησης, με την αυθαιρεσία κάθε εργοδοσίας και την πλούσια εργαλειοθήκη που έχουν παραδώσει στα χέρια του κεφαλαίου, όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα.   

Βαρεθήκαμε πια να ακούμε το γνωστό μεγάλο ψέμα « Βάλτε πλάτη…να πάει καλά η επιχείρηση, για να κερδίσουμε όλοι», να βλέπουμε τα ταμεία γεμάτα και τις τσέπες μας άδειες στα μέσα κάθε μήνα, να θησαυρίζουν και οι μισθοί μας να είναι στα επίπεδα του 2011, να απογειώνουν την εκμετάλλευση και να προσπαθούν να αποσπάσουν τη συναίνεση μας ότι «έτσι είναι τα πράγματα και δεν αλλάζουν». 

  Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9:30 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΝΙΓΓΟΣ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ