Η εργοδοσία εστιατορίου κλείδωσε εργαζόμενους: Άμεση παρέμβαση του Συνδικάτου

FacebookTwitterGoogle+Share

Την Δευτέρα 18/09/2023 η εργοδοσία του εστιατορίου Balthazar, επειδή δέχθηκε αιφνίδιο έλεγχο της  επιθεώρησης εργασίας, κλείδωσε τους εργαζομένους της πρωινής βάρδιας στον δεύτερο όροφο του εστιατορίου!!!

Οι συνάδερφοι δε δειλιάσανε στιγμή.  Κάλεσαν το Συνδικάτο τους, σπάσανε τη πόρτα, προχώρησαν σε απευθείας καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας για το απαράδεκτο  αυτό συμβάν. Έγινε άμεση παρέμβαση στα στελέχη της επιχείρησης από τα μέλη του Συνδικάτου για το απαράδεκτο αυτό γεγονός που δυστυχώς δεν συναντάμε για πρώτη φορά.

Η απάντηση της εργοδοσίας στους εκπροσώπους του Συνδικάτου ήταν ότι «έγινε κατά λάθος».

Το περιστατικό δεν είναι το μόνο! Όμως, επιβεβαιώνει και αυτό ότι οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό, δουλεύουμε κάτω από αντίξοες συνθήκες υποδηλωμένης ή και αδήλωτης εργασίας, κάτω από το καθεστώς της τρομοκρατίας.

Ήρθε η ώρα να πούμε: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

Φτάνει η εντατικοποίηση και η πολυαπασχόληση.
Φτάνει η δουλειά με απλήρωτες υπερωρίες.
Φτάνει η κοροϊδία και ο εμπαιγμός!

Καλούμε όλους τους συναδέρφους να οργανωθούν στο Συνδικάτο για να παλέψουμε όλοι μαζί να σταματήσει η αδήλωτη και υποδηλωμένη εργασία, να σταματήσουν οι απλήρωτες υπερωρίες, τα κομμένα ρεπό. Οργανωμένοι στο Συνδικάτο να παλέψουμε για την εφαρμογή της υποχρεωτικής κλαδικής σύμβασης, για 5ήμερο και 8ωρο, για πληρωμή των επιδομάτων και των αδειών όπως ορίζει η σύμβαση!

Διεκδικούμε αποφασιστικά. Απαιτούμε απαντήσεις.
Δεν θα πλουτίσουν κι άλλο στις δικές μας πλάτες.
Να μπει τώρα φρένο στην εργοδοτική ασυδοσία.

Δηλώνουμε δυναμικό παρών στην απεργία στις 21 Σεπτέμβρη στο Σύνταγμα στις 10.30 πίσω από το πανό του Συνδικάτου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ!