Συγκέντρωση – διαμαρτυρία στις 5/7 στις 8μμ έξω από το Πιάτσα Καλαμάκι της Κυψέλη

FacebookTwitterGoogle+Share

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 8 ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ ΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ

ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΑΞΙΑ!

Ένα ακόμη εργατικό «δυστύχημα» έρχεται να προστεθεί σε όλα τα προηγούμενα, αποδεικνύοντας με το χειρότερο τρόπο ότι η μάχη για το μεροκάματο από τη μία και τα κέρδη των επιχειρήσεων εστίασης από την άλλη, περνάνε μέσα από το σακάτεμα των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της σωματικής τους ακεραιότητας, επιβεβαιώνοντας με το χειρότερο τρόπο για άλλη μια φορά, το σύνθημα τα κέρδη τους οι ζωές μας.

            Ένας διανομέας στην αλυσίδα ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ και συγκεκριμένα στο σχετικά καινούριο κατάστημα της Κυψέλης τσακίστηκε το βράδυ των εκλογών στην Αγίας Λαύρας. Ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα, όμως διαμετακομίστηκε στο νοσοκομείο με ράμματα στο κεφάλι και το μηχανάκι του, εργαλείο της δουλειάς του μια μάζα παλιοσίδερα. Ο συνάδελφος με 4 παιδιά και μοναδικό εισόδημα στο σπίτι το μεροκάματό του, αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε δεινή οικονομική κατάσταση.

            Στη συγκεκριμένη αλυσίδα εστίασης το μεροκάματο δεν υπερβαίνει τα 5€ την ώρα με μισά ένσημα περικλείοντας τα πάντα μέσα. Έξοδα για το μηχανάκι, βενζίνες, δώρα, άδειες, το 15% και άλλα αναγκάζοντας τους διανομείς να κυνηγούν περισσότερες ώρες αλλά και μέρες δουλειάς για να ανέβει το εισόδημά τους με αποτέλεσμα τη εξουθένωσή τους και την κατάληξη σε ατυχήματα. Ούτε συζήτηση για ΜΑΠ, ή εταιρικό μηχανάκι κτλ.

            Σε προσπάθεια που έγινε από το Συνδικάτο μας να έρθει σε επαφή με τον εργοδότη της εταιρίας όχι μία αλλά τρεις φορές, ο εργοδότης κρύβεται προκλητικά πίσω από τους υπευθύνους του μιας και πάνω στις πλάτες και τα τσακισμένα κορμιά των συναδέλφων μας συνεχώς ανοίγει καινούρια μαγαζιά.

            Τα μέτρα προστασίας διαρκώς πετσοκόβονται αφού η υγεία και η ασφάλεια «κοστίζουν» για την εργοδοσία, οι έλεγχοι από το κράτος είναι ανύπαρκτοι, οι αρμόδιες υπηρεσίες και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) υποβαθμίζονται, ενώ τα Κέντρα Πρόληψης Επαγγελματικών Κινδύνων υπολειτουργούν.

            Για αυτό το λόγο η συσπείρωση στο Συνδικάτο μας και η οργάνωση της πάλης για διεκδικήσεις, αποτελεί μονόδρομο στον εργασιακό μεσαίωνα και τις απαράδεκτες εργασιακές συνθήκες που επικρατούν σε πολλές επιχειρήσεις και στο ΠΙΑΤΣΑ ΚΑΛΑΜΑΚΙ. Διεκδικήσεις με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, για να δουλεύουμε με ασφάλεια, με αξιοπρεπείς μισθούς και με όλες τις απαραίτητες παροχές, για να επιστρέφουμε σπίτι μας μετά το τέλος της βάρδιας.

Εκφράζουμε τη γρήγορη ανάρρωση του συναδέλφου διανομέα.

Διεκδικούμε:

  • Μέτρα προστασίας για τους συναδέλφους διανομείς! Ατομικά μέσα προστασίας, μηχανάκι συντήρηση και καύσιμα στην ευθύνη του εργοδότη
  • Ένταξη ΤΩΡΑ της ειδικότητας τους στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα! Αντίστοιχα, των λαντζέρηδων, μαγείρων, σερβιτόρων
  • Πλήρης ασφαλιστική κάλυψη για όλους, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
  • Απαγόρευση της διανομής σε ακραίες καιρικές συνθήκες, ορισμός χιλιομετρικής απόστασης για τη διανομή
  • 5μερο 7ωρο 35ωρο με δύο συνεχόμενα ρεπό
  • Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, δώρα, επιδόματα, άδειες
  • Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στον συνάδελφο 1000€