Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στα εστιατόρια της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού καταγγέλλει την απρόκλητη καταστολή και τις συλλήψεις των εργαζομένων στα εστιατόρια της Πολιτείας της Νέας Υόρκης των ΗΠΑ.

Η κρατική καταστολή των εργατικών αγώνων δεν αποτελεί ένα φαινόμενο ή απλώς μια συγκυρία, αλλά είναι η φύση του αστικού κράτους να προστατεύει τα συμφέροντα των μεγάλων εργοδοτών, καταδικάζοντας την εργατική τάξη όλου του κόσμου στη φτώχεια και την ανέχεια.

Οι συνάδελφοί μας διαδήλωναν στην είσοδο του πολιτειακού Καπιτωλίου, με αίτημα οι εργαζόμενοι στα εστιατόρια να συμπεριληφθούν στην αύξηση του κατώτατου μισθού, από την οποία σήμερα εξαιρούνται πάνω από 330.000 εργαζόμενοι, οι οποίοι αντί για μισθό λαμβάνουν μόνο φιλοδώρημα από την δουλειά τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η πλειονότητα των εργαζομένων που εργάζονται με αυτούς τους ορούς στα εστιατόρια, αποτελείται από μετανάστες και γυναίκες που αντιμετωπίζουν καθημερινά την έντονη εκμετάλλευση από το σύστημα και την εργοδοσία.

Συνάδελφοι,

Αυτός ο αγώνας αποτελεί κομμάτι των αγώνων όλων των εργαζομένων που παλεύουν για μια ζωή με αξιοπρέπεια σε κάθε άκρη της γης, σε κάθε χώρα, κόντρα στην κοινή πολιτική των κυβερνήσεων που μόνο μέλημά τους είναι η υπεράσπιση των κερδών του κεφαλαίου.  

Οι εργαζόμενοι όλου του κόσμου δεν έχουμε άλλη επιλογή από την οργάνωσή μας στα σωματεία μας και την πάλη μας ενάντια σε κάθε μορφή εκμετάλλευσης που μας καταδικάζει αυτό το βάρβαρο σύστημα.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ