Συνέντευξη του Νίκου Τάκα στον Real FM για τον αγώνα των εργαζομένων της WOLT

FacebookTwitterGoogle+Share

Βρισκόμαστε στην 4η ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων γιατί η Wolt» προχώρησε σε μια ακόμα μείωση των αποδοχών των διανομέων της εταιρείας, καθώς έχει προχωρήσει συνολικά σε τρεις μειώσεις σε διάστημα 1,5 με 2 χρόνια και έχουμε πάρει απόφαση μαζί με άλλα αιτήματα να διεκδικήσουμε το δίκιο μας, τόνισε ο Νίκος Τάκας, αντιπρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού – Τουρισμού και Ξενοδοχείων Ν. Αττικής, μιλώντας το βράδυ της Δευτέρας 3 Απρίλη στον «Real Fm» και στον δημοσιογράφο Νίκο Μπογιόπουλο, σχετικά με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των διανομέων της «Wolt» στην Αθήνα ενάντια στην απόφαση της εταιρείας να μειώσει την αμοιβή τους ανά παραγγελία.

Ο Νίκος Τάκας

Αναφέρθηκε αναλυτικά στη μείωση των αποδοχών τους ανά παραγγελία που δρομολογεί η εταιρεία, σημειώνοντας ότι με το σύστημα υπολογισμού της εταιρείας είδαμε στις τσέπες μας ότι η αμοιβή μας μειώθηκε σαν ποσό. Όπως σημείωσε, η ελάχιστη παραγγελία που πριν ήταν στα 2,10 ευρώ, τώρα κυμαίνεται στο 1,60 – 1,70 ευρώ που αν τα προσθέσεις σε ένα σύνολο παραγγελιών, διαπιστώνουμε ότι είναι μείωση στην τσέπη μας.

Η εταιρεία, πρόσθεσε ο Ν. Τάκας, παραπέμπει στον αλγόριθμο χωρίς να παραδέχεται ότι έχουμε μείωση των αποδοχών βάσει αυτού.Ακολούθως ο Νίκος Τάκας αναφέρθηκε στο λεγόμενο συνεργατικό μοντέλο απασχόλησης, με εργασιακές σχέσεις-λάστιχο, τονίζοντας ότι είμαστε αναγκασμένοι να ανοίγουμε λογιστικά βιβλία με έσοδα – έξοδα, ενώ επιπλέον πρόσθεσε υπάρχουν οι «μεσολαβητές», οι εργολάβοι, που προσλαμβάνουν σαν μισθωτούς τους κάποιους διανομείς, όπου η συμφωνία αμοιβής είναι μεταξύ του διανομέα και του εργολάβου, όπου εκεί κυριαρχούν η ανασφάλιστη εργασία και οι διαφορετικές αμοιβές.

Τέλος, κάλεσε στη γενική συνέλευση των διανομέων της «Wolt» την Πέμπτη 6 Απρίλη στον κινηματογράφο «Studio», συνεχίζοντας τον αγώνα για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους.