Όλοι στην στάση εργασίας στις 22/2 με συγκέντρωση στο Υπ. Εργασίας στις 13:00

FacebookTwitterGoogle+Share

ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 

ΑΠΟ ΤΙΣ 12.00 έως τις 16.00. ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 13.00 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ

Απαιτούμε την πληρωμή των επιδομάτων προϋπηρεσίας, την υποχρεωτική εφαρμογή των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επέκταση του επιδόματος ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ στα περάσματα τους από την διακυβέρνηση της χώρας έφτιαξαν νόμους κομμένους και ραμμένους στα μέτρα των αναγκών των εργοδοτών, ισοπεδώνοντας εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις. Οι ελάχιστες κλαδικές συμβάσεις εργασίας που υπογράφονται, για να έχουν υποχρεωτική εφαρμογή πρέπει να μη θίγουν τα κέρδη των ξενοδόχων, γιατί ο νόμος του ΣΥΡΙΖΑ που ενεργοποίησε η Ν.Δ, θέλει οι μισθοί να καθορίζονται από τους υπουργούς εργασίας, κατ επιταγή των εργοδοτών. Οι πολυετίες αφού καταργήθηκαν με τα αντεργατικά νομοσχέδια των μνημονιακών κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, συνέχισαν να μην υπολογίζονται και με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Τα επιδόματα ανεργίας όχι μόνο συνέχισαν να είναι πετσοκομμένα, αλλά  ετοιμάζονται να γίνουν επιδόματα «εργασίας» για να έχουν τα αφεντικά φθηνά εργατικά χέρια.

Παρά τα «δωράκια» των κυβερνήσεων και τη στήριξη των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ προς του ξενοδόχους, παραδίδοντας με κάθε συλλογική σύμβαση κι άλλα εργασιακά δικαιώματα, οι μεγαλοεργοδoτες εξακολουθούν σε πολλές περιπτώσεις να καταστρατηγούν τις συμβάσεις που οι ίδιοι υπογράφουν, ακόμα και όταν είναι στα μέτρα τους . Αρνούνται να πληρώσουν τα επιδόματα πολυετιών που είναι υποχρεωτικά και χωρίς προϋποθέσεις με βάση την Κ.Σ.Σ.Ε, κάνουν κουρελόχαρτο συνολικά τις συμβάσεις αφού η ίδια η κυβέρνηση επιδιώκει την οριστική κατάργηση τους,  καθώς τις περιφέρει στα υπουργικά γραφεία για μεγάλο χρονικό διάστημα κρατώντας όμηρους χιλιάδες εργαζόμενους. Την ίδια ώρα που οι εργαζόμενοι καλούνται να επιβιώσουν με μισθούς ψίχουλα σε συνθήκες εξοντωτικής ακρίβειας, με την εκμετάλλευση να χτυπά κόκκινο, η κυβέρνηση συνεχίζει το πετσόκομμά του εποχικού επιδόματος ανεργίας για να μπορεί να μοιράζει δισεκατομμύρια σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές στους τουριστικούς ομίλους.

Γι’ αυτό οι εργαζόμενοι με τα σωματεία  τους πρέπει να πάρουν στα χέρια τους την υπόθεση της υποχρεωτικής εφαρμογής των Σ.Σ.Ε σε όλο τον κλάδο και των διεκδικήσεων για επέκταση των επιδομάτων ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις για όλο το διάστημα της ανεργίας.

Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα, συνεχίζουμε τον αγώνα!