Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζομένων των STARBUCKS στις ΗΠΑ!

FacebookTwitterGoogle+Share

Το ΠΑΜΕ εκφράζει την αλληλεγγύη του στην απεργία που ξεκίνησε σε 100 καταστήματα της πολυεθνικής  STARBUCKS στις ΗΠΑ όπου οι εργαζόμενοι διεκδικούν αυξήσεις στους μισθούς, καλύτερες συνθήκες εργασίας και να σταματήσουν οι επιθέσεις της πολυεθνικής εναντίον της συλλογικής δράσης των εργαζομένων και της συνδικαλιστικής τους οργάνωσης.

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι των STARBUCKS, στην πλειοψηφία τους νέοι, γυναίκες και μετανάστες, όπως όλοι οι εργαζόμενοι στον κλάδο, αντιμετωπίζουν τεράστια εκμετάλλευση, άθλιες εργοδοτικές συμπεριφορές, και τρομοκρατία φτάνοντας στο σημείο να μην μπορούν να πληρώσουν οι ίδιοι για το φαγητό και τους καφέδες που σερβίρουν στους πελάτες. Με τέτοιες εργασιακές συνθήκες και ξεζούμισμα των εργαζομένων, αξιοποιώντας τους νόμους που ψηφίζουν οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν, χτίζονται αυτοκρατορίες σαν τα STARBUCKS.

Όμως οι εργαζόμενοι σε πολλές χώρες απέδειξαν ότι με συλλογική οργάνωση και δράση, με την δύναμη της αλληλεγγύης μπορούν να γονατίσουν και τον πιο δυνατό αντίπαλο.

Στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων των STARBUCKS βρίσκονται στο πλευρό τους και οι δυνάμεις της ΠΣΟ στις ΗΠΑ. Και από την Ελλάδα το ΠΑΜΕ τους εκφράζει την αλληλεγγύη και στήριξη του.