ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9/11 ΣΤΙΣ 10:30πμ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ: ΔΕΝ ΘΑ «ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΟΥΜΕ» ΟΙ ΠΟΛΛΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΘΗΣΑΥΡΙΣΟΥΝ ΟΙ ΛΙΓΟΙ!

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε, δίνουμε απάντηση στους εργοδότες του κλάδου που πλουτίζουν από τον δικό μας μόχθο, την ώρα που ο μέσος μισθός δεν φτάνει για να καλύψει τα έξοδα της μια οικογένεια ούτε για την πρώτη εβδομάδα του μήνα.

Η κυβέρνηση μας λέει ότι έρχεται δύσκολος χειμώνας ζητώντας να προσαρμοστούμε σε αυτές τις συνθήκες, λες και είναι φυσικό φαινόμενο και όχι αποτέλεσμα της πολιτικής της εμπορευματοποίησης της ενέργειας και των ανταγωνισμών των επιχειρηματικών ομίλων που οξύνονται και δημιουργούν  πολεμικές συγκρούσεις, όπως ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος στην Ουκρανία.

Επιδιώκουν να προσαρμοστούμε στην φτώχεια και την εξαθλίωση συνεχίζοντας να φορτώνουν την ακρίβεια σε είδη πρώτης ανάγκης και ενέργεια στους εργαζόμενους ,όσο εκείνοι  μοιράζουν  ανενόχλητοι κρατικό χρήμα και φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο , τροφοδοτώντας  την κερδοφορία του ,από το υστέρημα του λαού.

Στον κλάδο μας έχουμε νοιώσει καλά στο πετσί μας τι θα πει εκμετάλλευση. Επιχειρηματικοί όμιλοι σε ξενοδοχεία και εστίαση θησαύρισαν και φέτος βγάζοντας στην κυριολεξία το λάδι σε χιλιάδες εργαζόμενους.

10ωρη δουλειά, μισθοί πείνας και ατελείωτη εργοδοτική αυθαιρεσία συνθέτουν την εικόνα των συνθηκών που βιώνουν οι εργαζόμενοι του κλάδου, ο οποίος αποτελεί την αιχμή της καπιταλιστικής «ανάπτυξης» .

Τόσο το πρόσφατο νομοθετικό τερατούργημα Χατζηδάκη, όσο και οι προηγούμενοι αντεργατικοί νόμοι, ενσωματώθηκαν από νωρίς στις ΣΣΕ μας, πριν ακόμα ψηφιστούν στην Βουλή, αποδεικνύοντας ότι ο ΣΕΤΕ και η ΠΟΞ σέρνουν τον χορό των αντιδραστικών ρυθμίσεων, υπαγορεύοντας στην ουσία τα νομοσχέδια στις κυβερνήσεις.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν θα τους κάνουμε το χατίρι ούτε να σφίξουμε κι άλλο το ζωνάρι, ούτε να στηρίξουμε τις απαιτήσεις των εργοδοτών, όπως επιδιώκει να προωθήσει η ηγεσία της ΓΣΕΕ και οι παρατάξεις του υποταγμένου συνδικαλισμού της ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ -ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν την πλειοψηφία και στην Ομοσπονδία (ΠΟΕΕΤ) . Με αυτή την λογική διαπραγματεύονται την υπογραφή της νέας κλαδικής σύμβασης στα ξενοδοχεία, με αυτή υπέγραψαν το 6ημερο και τους μισθούς πείνας στον επισιτισμό. Με αυτή την λογική και κρυφά από τους εργαζόμενους ετοιμάζονται να υπογράψουν την νέα σύμβαση, στην γραμμή που χάραξαν στην Ρόδο, όπου πλέον το 10ωρο είναι κανόνας και οι αυξήσεις εξανεμίζονται από τις κρατήσεις για φαγητό και στέγη.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Το συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία οργανώσαμε με επιτυχία επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις  και  απεργίες όλο το καλοκαίρι για υπογραφή ΣΣΕ με αυξήσεις σε μισθούς και δικαιώματα. Απέναντι στη κατάσταση που ζούμε όλοι οι εργαζόμενοι καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην απεργία μαζί με όλα τα σωματεία της χώρας, γιατί ότι κερδίσαμε μέχρι σήμερα το κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες και όχι περιμένοντας σωτήρες.

Στις 9 Νοέμβρη απεργούμε και διεκδικούμε:

 • Υπογραφή τοπικής κλαδικής ΣΣΕ στα ξενοδοχεία της Αττικής με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και διασφάλιση του 5ημερου 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
 • Καμία Απόλυση . Προσλήψεις και κάλυψη όλων των θέσεων εργασίας με πλήρη απασχόληση και συμβάσεις αορίστου χρόνου.
 • Να καταργηθούν οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, όλοι οι εργαζόμενοι στα εργολαβικά να προσληφθούν με συμβάσεις αορίστου χρόνου .
 • Ένταξη στα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα,  των μαγείρων, καμαριέρων, επαναφορά των ειδικοτήτων που ήταν ενταγμένες μέχρι το 2012.
 • Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία χωρίς τις μειώσεις που επιβλήθηκαν από τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
 • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς. Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη  και όλων των αντεργατικών νόμων
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατοχύρωση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα αγροτικά προϊόντα και μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Επαναφορά των δωρεάν δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες για τους εργαζόμενους κατά την έναρξη και τη λήξη των βαρδιών, μείωση της τιμής του εισιτηρίου στα ΜΜΜ κατά 50%. Δωρεάν μετακινήσεις για μαθητές, φοιτητές, ανέργους, ΑΜΕΑ  και συνταξιούχους.
 • Επιδότηση ενοικίου για εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, φοιτητές και μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για τους επαγγελματίες.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 10:30 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ.

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ