Καταγγέλλουμε τη δίωξη ενάντια στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ: Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές υγειονομικούς!

FacebookTwitterGoogle+Share

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. βάζει ξανά στο στόχαστρο τους μαχόμενους υγειονομικούς που με αυτοθυσία και αγώνες κράτησαν ζωντανό το δημόσιο σύστημα υγείας κατά την περίοδο της πανδημίας. .

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη δημόσια υγεία που οργανώθηκαν από την ομοσπονδία και τα σωματεία νοσοκομείων ενόχλησαν την κυβέρνηση του δημόσιου συστήματος υγείας γιατί έβαλαν εμπόδια στην υποβάθμιση και στο ξεπούλημα του δημόσιου συστήματος υγείας στα ιδιωτικά επιχειρηματικά συμφέροντα.

Αξιοποιώντας τους «τρομονόμους» των προηγούμενων κυβερνήσεων και του νόμου Χρυσοχοΐδη ενάντια στις διαδηλώσεις, σέρνουν την πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτη Ρέτζιου στα δικαστήρια για να εκφοβίσουν και να εμποδίσουν τις πολλαπλασιαζόμενες αντιδράσεις των εργαζομένων.

Μετά τα χειροκροτήματα, έρχονται οι διώξεις, έτσι ευχαριστεί η κυβέρνηση όλους όσους πάλεψαν  και παλεύουν για να σώζουν ανθρώπινες ζωές κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις και την βαριά υποστελέχωση στα νοσοκομεία που έχει προκληθεί από τις εγκληματικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων.

Η Αλληλεγγύη μας σε όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στην πολιτική που τσακίζει το λαό και τα εργατικά δικαιώματα είναι ακλόνητη και περνά μέσα από την μάχη που δίνουν τα σωματεία ώστε να καταργηθούν και να ακυρωθούν στην πράξη  όλοι οι αντεργατικοί νόμοι.

Απαιτούμε να αποσυρθεί η απαράδεκτη δίωξη της προέδρου της ΟΝΓΕ.