Κάτω τα χέρια από τα ταξικά μας αδέρφια! Να τιμωρηθούν οι φασίστες που επιτέθηκαν στον Μαλίκ Άλι

FacebookTwitterGoogle+Share

Το περασμένο Σάββατο 3.9.2022, ώρα 12 το βράδυ ο συνάδελφος  Mohammad Ali MALIK, μετανάστης από το Πακιστάν που εργάζεται ως διανομέας, δέχθηκε απρόκλητη και βάναυση ρατσιστική επίθεση από ομάδα τεσσάρων φασιστών.

Δύο από τους δράστες συνελήφθησαν επ’ αυτοφώρω από τους αστυνομικούς, ενώ άλλοι δύο διέφυγαν της σύλληψης. Οι δύο συλληφθέντες προσήχθησαν στο Α.Τ. Ομονοίας, όπως και ο Μαλίκ, προκειμένου να υποβάλει μήνυση κατά των δραστών της σε βάρος του επίθεσης. Εκεί οι αστυνομικοί του Α.Τ. Ομονοίας προέτρεψαν τον Μαλίκ να μην υποβάλει άμεσα μήνυση κατά των δραστών γιατί κινδύνευε να συλληφθεί και ο ίδιος με την διαδικασία του αυτόφωρου, καθώς «θα του έκαναν και εκείνοι μήνυση».

Ο Μαλίκ είναι ένας από εμάς, διανομέας στη Wolt και μέλος του Συνδικάτου που ανάρρωνε σπίτι του μετά από εργατικό ατύχημα με το μηχανάκι. Όμως, αντί για αναρρωτική άδεια από την εταιρεία και εργατική βοήθεια από κράτος το όνομα του προστέθηκε στην μεγάλη λίστα των θυμάτων ρατσιστικών επιθέσεων οι οποίες έχουν πυκνώσει με την ανοχή της κυβέρνησης και την συγκάλυψη της ΕΛ.ΑΣ. 

Ο μόνος δρόμος αντίστασης είναι ο συλλογικός αγώνας μέσα από τα ταξικά συνδικάτα, η στήριξη και η ενδυνάμωση τους για να βάλουμε τέλος στις ρατσιστικές και φασιστικές επιθέσεις που οργανώνουν τα τσιράκια των εργοδοτών και οι συμμορίες τους στις γειτονιές.

Κανένας συνάδελφος να μη μείνει μόνος..

Καλούμε όλους τους μετανάστες συναδέλφους μας να οργανωθούν στο συνδικάτο και να δώσουμε από κοινού την μάχη ενάντια στο Ρατσισμό και την εκμετάλλευση.