Κάτω τα χέρια από τους απεργούς στο εργοστάσιο ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ!

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο μας καταγγέλλει την  επίθεση που δέχτηκαν οι  εργαζόμενοι στην επιχείρηση ‘’Μαλαματίνα’’ από τα ΜΑΤ με εντολή της κυβέρνησης και της εργοδοσίας.  Η εντολή, απ’ ό,τι φάνηκε, ήταν να γίνουν και συλλήψεις των πρωτοπόρων συναδέλφων οργανωτών της απεργίας, όπου του  Γ. Φραγκίδη, πρόεδρου της ΠΟΕΕΠ, και προέδρου του Σωματείου της «Μαλαματίνα», και Άρη Μερκενίδη, πρόεδρου του Συνδικάτου Οδηγών Πωλητών και Βοηθών Βορείου Ελλάδος, και μέλους της Γραμματείας του ΠΑΜΕ.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ είχαν ταυτόχρονα την εντολή να συνεργαστούν με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό της εργοδοσίας και να την βοηθήσουν να σπάσει την πολυήμερη απεργία των εργαζομένων,  οι οποίοι με την αποφασιστική τους στάση κατάφεραν να το αποτρέψουν.

Οι εργαζόμενοι με το σωματείο τους, απεργούν εδώ και πολλές μέρες για να ακυρωθούν οι απολύσεις των συναδέλφων τους που έχει κάνει η εργοδοσία, αλλά και για να υπογραφτεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην επιχείρηση «Μαλαματίνα» και καλούμε όλους τους εργαζόμενους και τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου να κάνουν το ίδιο.

Η αλληλεγγύη είναι όπλο των εργαζομένων, η οργάνωση είναι ο δρόμος για να σπάσει η τρομοκρατία του κράτους και της εργοδοσίας .  

Να απελευθερωθούν άμεσα οι συλληφθέντες συνάδελφοι!

Να παρθούν πίσω οι απολύσεις! Να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα αιτήματα των εργαζομένων