Μεγαλειώδης απεργία και κινητοποίηση των εργαζομένων της E-food

FacebookTwitterGoogle+Share

«Είμαστε εργάτες και όχι συνεργάτες και στ’ αφεντικά δεν κάνουμε τις πλάτες», βροντοφώναξαν οι διανομείς της «efood» στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους κινητοποίησης στο πλαίσιο της 24ωρης απεργίας που κήρυξε το Σωματείο τους.

Οι εργαζόμενοι έφθασαν στο υπουργείο με μια μαζική μοτοπορεία που ξεκίνησε από το Πεδίον του Άρεως και «κοκκίνισε» για μια ακόμα φορά τους δρόμους της Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι απαιτούν: Να ανακαλέσει η εταιρεία την απόφαση για κατάργηση του δικαιώματος των διανομέων να ορίζουν το πρόγραμμά τους. Να επανέλθουν οι προσλήψεις μισθωτών με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους 4ωρους το επιθυμούν να τροποποιήσουν τη Σύμβασή τους σε πλήρους απασχόλησης. Δίκαιη αποζημίωση καυσίμων, με βάση τα πραγματικά χιλιόμετρα, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε αξιολόγηση.

Σε συνάντηση με αντιπροσωπεία του Σωματείου, ο διευθυντής του υπουργείου αναγκάστηκε να παραδεχτεί ότι η εταιρεία παρανομεί σε μια σειρά ζητήματα: Πρώτον, όσον αφορά τη μη αποζημίωση των διανομέων για τα καύσιμα που καταναλώνουν. Δεύτερον, στο ζήτημα της μη χορήγησης των Μέσων Ατομικής Προστασίας. Τρίτον, στις απολύσεις που πραγματοποιεί χωρίς αποζημίωση και χωρίς εξόφληση των δεδουλευμένων.

Το Σωματείο απέσπασε τη δέσμευση για πραγματοποίηση συνάντησης με την εργοδοσία το επόμενο διάστημα στο υπουργείο, προκειμένου να τεθούν τα παραπάνω και άλλα ζητήματα. Στο μεταξύ, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες για την ενημέρωση όλων των εργαζομένων και καλεί τους 4ωρους, στους οποίους η εργοδοσία εξακολουθεί να δημιουργεί προβλήματα με τις βάρδιες, να απευθύνονται στο Σωματείο. Την επόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί νέα Γενική Συνέλευση για να συζητήσουν οι εργαζόμενοι αναλυτικά τα επόμενα βήματά τους.

Αναχωρώντας από το υπουργείο οι εργαζόμενοι συνέχισαν τη μοτοπορεία με κατεύθυνση το Σύνταγμα και τη Βουλή, ενώ η κινητοποίηση κατέληξε στο Πεδίον του Άρεως.