Καταγγελία για την απρόκλητη επίθεση της αστυνομίας εναντίον φοιτητών στο ΑΠΘ

FacebookTwitterGoogle+Share

Η αναίτια επίθεση της αστυνομίας εναντίον των φοιτητών στο ΑΠΘ έρχεται σε συνέχεια αντίστοιχων επιθέσεων στους εργάτες της COSCO και αλλού . Αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ επιδιώκει να καταστέλλει με ακραία βία κάθε κομμάτι της κοινωνίας που διαδηλώνει ειρηνικά ενάντια στις πολιτικές που τσακίζουν εργατικά δικαιώματα ή περιορίζουν τις δημοκρατικές ελευθερίες των φοιτητών.
Όπως αποκαλύφθηκε μάλιστα από το οπτικοακουστικό υλικό που διέρρευσε στα ΜΚΔ, επαναφέρουν από τα πιο σκοτεινά κιτάπια της ιστορίας τους «γνωστούς-αγνώστους» προβοκάτορες της ασφάλειας οι οποίοι δημιουργούν τις δήθεν αφορμές για την επίθεση και αφού ολοκληρώσουν την αποστολή τους κυκλοφορούν ανενόχλητοι μπροστά στους αστυνομικούς .
Αντί η κυβέρνηση να αύξηση την χρηματοδότηση για νέους καθηγητές για τα πανεπιστήμια και κάλυψη των αναγκών των σπουδαστών, επιλέγει να σκορπά πολύτιμα κονδύλια για να δημιουργήσει την πανεπιστημιακή αστυνομία με στόχο τον ασφυκτικό έλεγχο των φοιτητών και την δημιουργία κλίματος τρομοκρατίας και εκφοβισμού , θέλοντας να επιβάλει ένα καθεστώς ανελευθερίας και περιορισμού των ελεύθερων δημοκρατικών ιδεών των σπουδαστών στο Ελληνικό Πανεπιστήμιο .
Σπέρνουν ανέμους, θα θερίσουν θύελλες , το φοιτητικό κίνημα δεν εκφοβίζεται, θα εξακολουθεί να δίνει έναν έντιμο αγώνα υπερασπιζόμενο τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και ενάντια στην μεθοδευμένη υποβάθμιση των πανεπιστημίων που επιδιώκεται από όλες τις κυβερνήσεις με στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση τους .
Το Συνδικάτο θα στηρίξει τον αγώνα τους με κάθε τρόπο

ΕΞΩ ΟΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΡΓΑΤΙΑ ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ