Σωματείο εργαζομένων Intercontinental: Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά και τους αγώνες της τάξης μας

FacebookTwitterGoogle+Share

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Τιμάμε την Εργατική Πρωτομαγιά  και τους ιστορικούς  αγώνες της τάξης μας, τιμάμε όλους αυτούς που με αυτοθυσία όρθωσαν το ανάστημά τους για να υπερασπιστούν δικαιώματα που σήμερα μας φαίνονται αυτονόητα.

Την Κυριακή, βγαίνουμε όλες και όλοι στο δρόμο και αγωνιζόμαστε ενάντια στην ακρίβεια των βασικών ειδών κατανάλωσης, του ρεύματος, της ενέργειας συνολικά, αγωνιζόμαστε ενάντια στους νόμους που έχουν τσακίσει τα δικαιώματά μας και τους μισθούς μας, αγωνιζόμαστε καταδικάζοντας τον απαράδεκτο πόλεμο που συνεχίζεται μεταξύ Ουκρανίας, ΕΕ, ΝΑΤΟ και Ρωσίας διαλύοντας τις ζωές των λαών όλης της Ευρώπης, αγωνιζόμαστε ενάντια σε όσους  μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους  όσον αφορά τη δουλειά μας, το εισόδημά μας, την υγεία μας, την ζωή μας συνολικά.

Την ώρα που η δουλειά ανεβαίνει κατακόρυφα και που προβλέπεται ότι θα ξεπεράσει τα επίπεδα του 2019, όλοι μας δουλεύουμε με μεγάλη εντατικοποίηση, δίχως να έχουν καλυφθεί οι απαραίτητες θέσεις εργασίας. Παρά τις αυξημένες πληρότητες, βρισκόμαστε ακόμα στο καθεστώς Συν-Εργασία με αποτέλεσμα να τρέχουμε από πόστο σε πόστο για να καλυφθεί η δουλειά, πολλές φορές να μην προλαβαίνουμε να κάνουμε ούτε το προβλεπόμενο διάλειμμά μας. Παράλληλα οι μισθοί μας παραμένουν καθηλωμένοι εδώ και μια δεκαετία με αποτέλεσμα να μη μπορούμε πλέον να καλύψουμε ούτε τις βασικές μας ανάγκες λόγω της ξέφρενης ακρίβειας την ώρα που οι συνθήκες φαίνονται να χειροτερεύουν όλο και περισσότερο.

Την Κυριακή ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ  βάζοντας στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες μας και διεκδικώντας:

  • Τοπική Κλαδική ΣΣΕ σε επίπεδο Αττικής, με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, με καλύτερες συνθήκες εργασίας.
  • Άμεσα Προσλήψεις Μόνιμου Προσωπικού με Συμβάσεις Πλήρους Απασχόλησης Αορίστου Χρόνου. Να σταματήσουν οι απαράδεκτες συμβάσεις ομηρίας εκ περιτροπής και διαλείπουσας απασχόλησης.
  • Διασφάλιση του 5ήμερου – 8ωρου χωρίς καμία διευθέτηση στο χρόνο εργασίας.
  • Επανένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά ένσημα
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειάς μας
  • Γενναία μείωση στα βασικά είδη κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα, να σταματήσουν τώρα οι διακοπές λόγω χρεών σε ρεύμα, νερό και τηλέφωνο.

Για όλους τους εργαζόμενους αποτελεί ύψιστο καθήκον να μη χαθεί στη λήθη το ουσιαστικό νόημα της Εργατικής Πρωτομαγιάς, να μη διατηρηθεί ως μια επέτειος και μια απλή αργία όπως πολλοί επιθυμούν, αλλά να μας δίνει το παράδειγμα όλων των νικηφόρων αγώνων του παρελθόντος εμπνέοντας τους αγώνες του παρόντος αλλά και του μέλλοντος.

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

Όλοι  και Όλες στην Απεργιακή Συγκέντρωση

την ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ, στις 10:30π.μ, στο ΣΥΝΤΑΓΜΑ