Σύσκεψη της επιτροπής νέων του Συνδικάτου εν όψει της απεργίας της 6ης Απριλίου

FacebookTwitterGoogle+Share

Νέε εργαζόμενε, νέε σπουδαστή,

Η Επιτροπή Νέων του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού  Ξενοδοχείων νομού Αττικής σε καλεί σε σύσκεψη – συζήτηση, για να οργανώσουμε οι νέοι εργαζόμενοι του κλάδου, τον αγώνα και τις διεκδικήσεις μας μπροστά στην πανελλαδική – πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη, που έχουν αποφασίσει εκατοντάδες συνδικάτα σε όλη τη χώρα.

Οι νέοι στον επισιτισμό, έχουμε μάθει να δουλεύουμε ανασφάλιστοι, χωρίς ρεπό, κόντρα βάρδιες από κλείσιμο – άνοιγμα, με απλήρωτες υπερωρίες. Έχουμε μάθει πώς τους όρους εργασίας μας, το ωράριό μας, το μισθό μας, τις άδειες μας, όλα αυτά δηλαδή που περιλαμβάνει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΣΣΕ), θα τους διαπραγματευόμαστε ατομικά με τον εκάστοτε εργοδότη. Οι νέοι του κλάδου δεν έχουμε γνωρίσει τι σημαίνει ΣΣΕ, τι σημαίνει δηλαδή οι εργαζόμενοι συλλογικά να διαμορφώνουν τους όρους  με τους οποίους θα δουλεύουν και μέσα από το Συνδικάτο τους αυτοί οι όροι να εφαρμόζονται υποχρεωτικά από τον κάθε εργοδότη.

Εμείς και οι οικογένειες μας ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με την ακρίβεια και τις ανατιμήσεις σε μια σειρά είδη λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα.

Την ίδια στιγμή, έχουμε γίνει θεατές στο ξέσπασμα ενός νέου, άδικου για τους λαούς, ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, ο οποίος είναι επικίνδυνος και για τον δικό μας το λαό, σε περίπτωση μιας πιο γενικευμένης εμπλοκής της χώρας μας σε αυτόν.

Απευθυνόμαστε, λοιπόν, σε κάθε εργαζόμενο και πρακτικάριο στον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία, σε κάθε νέο σπουδαστή του κλάδου ώστε να πάρει θέση στον αγώνα για:

  • Υπογραφή ΣΣΕ στον επισιτισμό στο ύψος των αναγκών μας
  • Να μην πληρώσουμε άλλο εμείς και οι οικογένειές μας τις δυσβάσταχτες ανατιμήσεις
  • Να διεκδικήσουμε να μην ματώσουμε εμείς για τα κέδροι των λίγων, που κάνουν πολέμους για να τα μοιράσουν μεταξύ τους
  • Να δουλεύουν, να αμείβονται και να ασφαλίζονται οι πρακτικάριοι με τους ίδιους όρους με τους υπόλοιπους εργαζόμενους, σύμφωνα με την κλαδική ΣΣΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΕΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 29/03, 6:30 Μ.Μ. ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΝΟΙΑ (ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 3, ΣΤΟΑ ΦΕΞΗ)

ΟΛΟΙ ΣΤΗN ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 6 ΑΠΡΙΛΗ!