Καταγγελία του Συνδικάτου USB Ιταλίας: Από το αεροδρόμιο της Πίζας επιχειρήθηκε να σταλούν όπλα στην Ουκρανία μεταμφιεσμένα ως «ανθρωπιστική βοήθεια»

FacebookTwitterGoogle+Share


Οι εργαζόμενοι αρνούνται να φορτώσουν τα αεροπλάνα και καλούν σε κινητοποίηση το Σάββατο στις 19 Μάρτη.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του Συνδικάτου USB Ιταλίας εργαζόμενοι του πολιτικού αεροδρομίου Galileo Galilei στην Πίζα ενημέρωσαν για ένα πολύ σοβαρό γεγονός: «ανθρωπιστικές» πτήσεις που αναχωρούν από το πολιτικό αεροδρόμιο, που θα έπρεπε να είναι γεμάτες με προμήθειες, τρόφιμα, φάρμακα και οτιδήποτε άλλο χρήσιμο για τον λαό της Ουκρανίας που βασανίζονται για εβδομάδες από βομβαρδισμούς και μάχες. Αλλά δεν είναι έτσι!


Όταν εργαζόμενοι πήγαν κάτω από το αεροπλάνο βρέθηκαν αντιμέτωποι με κιβώτια γεμάτα όπλα διαφόρων τύπων, πυρομαχικά και εκρηκτικά.
Αντιμέτωποι με αυτό το πολύ σοβαρό γεγονός, οι εργάτες αρνήθηκαν να φορτώσουν το φορτίο: αυτά τα αεροπλάνα προσγειώνονται πρώτα στις βάσεις των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ στην Πολωνία, μετά τα φορτία στέλνονται στην Ουκρανία, όπου τελικά βομβαρδίζονται από τον ρωσικό στρατό, με αποτέλεσμα τον θάνατο εργαζομένων.


Το Συνδικάτο USB Ιταλίας καταγγέλλει αυτή την τρομερή υποκρισία, η οποία χρησιμοποιεί κυνικά «ανθρωπιστική» κάλυψη για να συνεχίσει να πυροδοτεί τον πόλεμο στην Ουκρανία.


Το Συνδικάτο USB απαιτεί:

1) οι δομές ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας του πολιτικού αεροδρομίου να μπλοκάρουν αμέσως αυτές τις πτήσεις θανάτου που μεταμφιέζονται ως «ανθρωπιστική» βοήθεια·

2) οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν να αρνούνται να φορτώνουν όπλα και εκρηκτικά που τροφοδοτούν τον πόλεμο

3) Διαδήλωση το Σάββατο 19 Μαρτίου μπροστά από το αεροδρόμιο Galilei (3 μ.μ.) με σύνθημα «Από την Τοσκάνη γέφυρες ειρήνης, όχι πτήσεις πολέμου!».