Συγκέντρωση του Συνδικάτου στο ξενοδοχείο HILTON: Δυναμώνουμε τους αγώνες μας

FacebookTwitterGoogle+Share

Το Συνδικάτο Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων Αττικής πραγματοποίησε σήμερα συγκέντρωση έξω από το ξενοδοχείο «Hilton», συνεχίζοντας τον αγώνα που δίνει εδώ και καιρό για τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των εργαζομένων του Χίλτον.

Ειδικότερα σε μια περίοδο όπου η εργοδοσία προβαίνει σε μια τεράστια ανακαίνιση ύψους τουλάχιστον 130 εκατ. ευρώ και την ίδια στιγμή επιλέγει να στείλει μαζικά στην ανεργία τους εργαζόμενους, χωρίς να δεσμεύεται για τη συνέχιση της εργασίας τους. Το παράδειγμα ναυαρχίδων του κλάδου όπως της Ιονικής ΑΕ, ιδιοκτήτριας του Χίλτον, είναι χαρακτηριστικό καθώς εισπράττουν από την κυβέρνηση παχυλές επιδοτήσεις και εισφοροαπαλλαγές και ταυτόχρονα απολύουν ή επιβάλλουν συνθήκες εντατικοποίησης. Οι εργαζόμενοι του Χίλτον που διεκδικούν την επιστροφή στη δουλειά τους διατράνωσαν ότι  δεν θα δεχθούν τις «οικειοθελείς» απολύσεις και βρίσκονται σε καθεστώς τρίμηνης διαθεσιμότητας που λήγει τέλος Απρίλη.

Η σημερινή κινητοποίηση ήταν όμως κι ένα μήνυμα απ’ όλο τον κλάδο συνολικά, μήνυμα που λέει ότι δεν ανεχόμαστε να συνεχίσουμε να είμαστε τα θύματα της πανδημίας, πληρώνοντας την ανυπαρξία μέτρων προστασίας και τα υγειονομικά πρωτόκολλα-λάστιχο που έφτιαξε η κυβέρνηση, για να μην επιβαρύνει τις επιχειρήσεις. Δεν θα ανεχτούμε τις απολύσεις, την ελαστική εργασία και τα δουλεμπορικά γραφεία. Γι αυτό και ο αγώνας μας θα κλιμακωθεί το επόμενο διάστημα.

Αυτή τη φορά απουσίαζαν…οι δυνάμεις της ΟΠΚΕ και αντιπροσωπεία των εργαζομένων του Χίλτον συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της εταιρείας με σκοπό να καθοριστεί συνάντηση για να συζητηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Από το βήμα της συγκέντρωσης καταγγέλθηκε ακόμη ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται στην Ουκρανία για τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων  ενώ εκφράστηκε η αλληλεγγύη των εργαζομένων στον χειμαζόμενο ουκρανικό λαό αλλά και όλους τους λαούς που θα κληθούν υποστούν τις βάναυσες συνέπειες των πολεμικών εμπλοκών.

Τέλος, αντιπροσωπεία του Συνδικάτου μαζί με τον πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, ενημέρωσαν τους εργαζόμενους που δουλεύουν στην ανακαίνιση του κτιρίου για την επίθεση της εργοδοσίας στους συναδέλφους τους ξενοδοχοϋπαλλήλους και συζήτησαν για την ανάγκη να δυναμώσουν οι κοινοί αγώνες. Παράλληλα απευθύνθηκε κάλεσμα για συμμετοχή στην πανοικοδομική απεργία που έχει προκηρύξει η Ομοσπονδία Οικοδόμων στις 16 Μάρτη.

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022 στις 16:30 θα διεξαχθεί η Γενική Συνέλευση του Συνδικάτου στο ξενοδοχείο NOVOTEL, τηρώντας όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα.