Κάλεσμα στήριξης στην παράσταση διαμαρτυρίας των εργαζομένων του Χίλτον στις 23/2 έξω από τα γραφεία της Ιονικής

FacebookTwitterGoogle+Share

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου ΧΙΛΤΟΝ που δεν αποδέχτηκαν τον εκβιασμό της ιδιοκτήτριας εταιρείας, συνεχίζουν να δίνουν τη μάχη για να διασφαλίσουν τη δουλειά και το εισόδημά τους μέχρι την επαναλειτουργία του ξενοδοχείου.

Η επιλογή της εργοδοσίας να τους θέσει σε καθεστώς 3μηνης διαθεσιμότητας, χωρίς να διασφαλίζεται η εργασία και το εισόδημά τους για όσο διαρκεί η ανακαίνιση, αποτελεί μια νέα προσπάθεια εξαναγκασμού σε «οικειοθελή» αποχώρηση των λίγων εργαζόμενων που έχουν απομείνει.

Η ιδιοκτήτρια του ξενοδοχείου και μέλος του ομίλου ΤΕΜΕΣ, Ιονική Ξενοδοχειακή Α.Ε., οφείλει άμεσα να απαντήσει στο βασικό ζήτημα που απασχολεί τους συναδέλφους μας και δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνο τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας. Κάτι το οποίο είναι απολύτως εφικτό μιας και η Ιονική Ξενοδοχειακή χρησιμοποιεί εργαζόμενους που έχουν πάρει την εθελουσία για να φύγουν ή χρησιμοποιεί δουλεμπορικό – εργολαβικό γραφείο σε πόστα στα οποία το προηγούμενο διάστημα εργαζόντουσαν συνάδελφοι που διεκδικούν την δουλειά τους.

Στοχεύοντας στην οικονομική τους εξαθλίωση, με αδιαλλαξία, προχωρά σε μονομερείς ενέργειες, παρά το γεγονός ότι με τις παρούσες συνθήκες υπάρχουν μεγάλα περιθώρια να δοθεί λύση που θα τερματίσει το καθεστώς αβεβαιότητας το οποίο βιώνουν οι ελάχιστοι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους.

Το Συνδικάτο στηρίζει την απόφαση των εργαζομένων του ΧΙΛΤΟΝ να προχωρήσουν σε παράσταση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΙΟΝΙΚΗΣ, που βρίσκονται στην οδό Ζεφύρου 60 στο Π.Φάληρο, την Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου στις 12 το μεσημέρι και καλεί τα μέλη του και τα επιχειρησιακά σωματεία να συμπαρασταθούν στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων μας.

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ