Όλοι στη μεγάλη διαδήλωση των εργατικών σωματείων στις 29/1 στο Σύνταγμα στις 11:30

FacebookTwitterGoogle+Share

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! ΓΙΑ ΤΗΝ  ΥΓΕΙΑ , ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΜΑΣ.

Το Συνδικάτο και τα παραρτήματα του, τα επιχειρησιακά σωματεία του κλάδου, διαδηλώνουμε μαζί με τα υπόλοιπα εργατικά σωματεία της Αττικής, του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.

Θα ενώσουμε τη φωνή μας με τους εργαζόμενους και τους φορείς της Πάτρας, που με μηχανοκίνητη πορεία θα κατευθυνθούν στην Αθήνα την ίδια μέρα, διεκδικώντας άμεσα μέτρα προστασίας της Υγείας, υποδομές, εργατικά δικαιώματα.

Δεν πάει άλλο με αυτή τη κατάσταση που βιώνουμε. Ο χιονιάς έφερε για άλλη μια φορά εικόνες χάους στην Αττική. Εκατοντάδες εργαζόμενοι του κλάδου μας βρεθήκαμε για άλλη μια φορά αντιμέτωποι με απειλές από τους εργοδότες ώστε να πάμε στη δουλειά κάτω από αυτές τις επικίνδυνες συνθήκες. Άλλοι εγκλωβιστήκαμε μέσα στους χώρους δουλειάς για ώρες, καλούμενοι ταυτόχρονα να κάνουμε υπερωρίες, μέχρι και διπλοβάρδιες. Άλλοι κοιμηθήκαμε μέσα στους χώρους δουλειάς και μείναμε μέχρι και 36 ώρες εκτός από τα σπίτια μας. Πολλά σπίτια συναδέλφων έμειναν χωρίς ρεύμα, συγγενείς μας αποκλείστηκαν στους αυτοκινητόδρομους και άλλοι παραμένουν μολυσμένοι από την πανδημία περιμένοντας να ανοίξει κρεβάτι ΜΕΘ.

Όλες τις προηγούμενες μέρες πριν το χιονιά, αντιμετωπίζουμε τις εκατοντάδες απολύσεις, τις μειώσεις μισθών, την τεράστια ακρίβεια στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο και το πετρέλαιο και τα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και την ανεξέλεγκτη κατάσταση με την πανδημία.

Ο κρατικός μηχανισμός με ευθύνη της σημερινής κυβέρνησης και όλων των προηγούμενων, λειτουργεί σε όλους τους τομείς με γνώμονα τα κέρδη των μεγαλοεπιχειρηματιών, στην απαράδεκτη λογική «κόστους- οφέλους» . Για αυτό και δεν έχουν γίνει τα απαραίτητα έργα υποδομής, για αυτό και δεν υπάρχουν καν τα αναγκαία βασικά μέσα για τη πολιτική προστασία.  Για να εξυπηρετηθούν πάντα οι επενδύσεις που είναι κερδοφόρες για τους εργολάβους, τους κατασκευαστές, συνολικά τους επιχειρηματικούς ομίλους. Παίζουν τη ζωή μας κορόνα γράμματα με μόνη έγνοια τους τα κέρδη.

Τώρα η οργή μας πρέπει να γίνει δύναμη οργάνωσης και διεκδίκησης. Τώρα είναι η στιγμή ώστε να απαιτήσουμε να μπει στο επίκεντρο η προστασία της ζωής όλων μας και των οικογενειών μας.

Απαιτούμε:

  • Να διασφαλιστούν τώρα όλες οι θέσεις εργασίας η Υγεία και το εισόδημα των εργαζομένων του κλάδου.
  • Να καταβληθούν στο ακέραιο τα μεροκάματα των ημερών που κηρύχθηκαν ως αργία, για τους εργαζόμενους που δε μπόρεσαν να πάνε στην εργασία τους.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες και να διασφαλιστούν όλα τα αναγκαία μέσα ατομικής προστασίας των διανομέων.
  • Άμεσα μέτρα κι έργα προστασίας του λαού από όλες τις φυσικές καταστροφές, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση μέσα από ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό.
  • Προμήθεια μηχανημάτων και δημιουργία αναγκαίων υποδομών, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Σε αυτή την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.
  • Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές με ευθύνη της κυβέρνησης σε όλους τους οδικούς άξονες.
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ