Ανακοίνωση για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα συναδέλφου διανομέα στην efood

FacebookTwitterGoogle+Share

ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΣΤΗΝ EFOOD ΤΕΤΑΡΤΗ 10:00πμ – 14:00μμ

Άλλος ένας συνάδελφος έχασε τη ζωή του γιατί πάλευε για το μεροκάματο.

Εκ μέρους του Συνδικάτου εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του συναδέλφου Χ.Ζ. όπου έχασε τη ζωή εν ώρα εργασίας σε εργατικό ατύχημα που είχε στις 12:30 π.μ. τα ξημερώματα του Σαββάτου 08/01/2022.

Η εταιρεία εφόσον έγινε εν ώρα εργασίας το ατύχημα γνώριζε από τη πρώτη στιγμή, όμως επέλεξε να μην ενημερώσει συγκεκριμένα ώστε να αποφύγει το χαρακτηρισμό του εργατικού ατυχήματος και ό,τι ευθύνες συνεπάγονται.

Ο συνάδελφος ήταν διανομέας freelancer, δούλευε ως «συνεργάτης», πληρωνόταν με το κομμάτι και δούλευε κάτω από τις γνωστές και απαράδεκτες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί με ευθύνη της κυβέρνησης και της εργοδοσίας όπως:

Τα ανεπαρκή μέτρα προστασίας, τη γενίκευση του «συνεργατικού μοντέλου», την απαράδεκτη αξιολόγηση, τις τεράστιες αποστάσεις παραλαβής και παράδοσης, τις άσχημες καιρικές συνθήκες, όπως και την ατομική ευθύνη σχετικά με τη συντήρηση των οχημάτων .

Ένα πράγμα έχουμε σίγουρο, ότι όπως δε συμβιβαζόμαστε με τις άθλιες συνθήκες εργασίας, έτσι δε θα συμβιβαστούμε και με το θάνατο.

Δε θα δεχτούμε να  βρεθούν κι άλλοι  στη θέση όσων έχασαν τη ζωή τους ή σακατεύτηκαν την ώρα της δουλειάς, θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας μέχρι να παρθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της ασφάλειας και της Υγείας μας.

 

ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΧΥΘΕΙ ΚΙ  ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΑΣ

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ