Σωματείο εργαζομένων Σελέκτ: Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας!

FacebookTwitterGoogle+Share

Email: somateiossp2018@gmail.com/somateiossp.blogspot.gr

Τηλ. Επικοινωνίας : 6979673364, 6957758856, 6975641642

Για μία ακόμη φορά επισημαίνουμε την ανάγκη να παρθούν εδώ και τώρα ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας, με αφορμή τη στάση της εργοδοσίας για τους συναδέλφους μας που έχουν νοσήσει από κορονοϊό.

Η διοίκηση της εταιρείας κρύβεται πίσω από το πρωτόκολλο λάστιχο του ΕΟΔΥ και αρνείται να ικανοποιήσει τα αιτήματα που θέσαμε προκειμένου να διασφαλίσουμε ότι θα περιοριστεί η διασπορά του ιού στους χώρους εργασίας μας. Έχει βγάλει σε προληπτική καραντίνα μόνο κάποιους συναδέλφους που ήρθαν σε επαφή με το συνάδελφο που νοσεί από το ένα πόστο, ενώ δεν έχουν γίνει δωρεάν τεστ στο σύνολο των εργαζομένων.

Αλήθεια, με ποια λογική βγαίνουν σε προληπτική καραντίνα μόνο ορισμένοι συνάδελφοι του ενός καταστήματος και οι συνάδελφοι στην αποθήκη με ένα μόνο τεστ, που βγήκε αρνητικό, συνεχίζουν να εργάζονται;

Το  κριτήριο της διοίκησης είναι να μη θιχτούν τα κέρδη της επιχείρησης και όχι η προστασία όλων των εργαζομένων τη στιγμή που η πανδημία βρίσκεται σε έξαρση και η μεταδοτικότητα του ιού είναι πολύ μεγάλη. Να μη σταματήσει ούτε λεπτό η παραγωγή σε βάρος της υγείας μας, με τις πλάτες της κυβέρνησης.

Δε θα αφήσουμε να παίζουν με τις ζωές μας. Εδώ και τώρα να γίνουν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους δωρεάν και επαναλαμβανόμενα, ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί ή όχι. Να βγουν σε προληπτική καραντίνα οι συνάδελφοι που έχουν έρθει σε άμεση επαφή με τους συναδέλφους μας που νοσούν, ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί η όχι, χωρίς να χάσουν μεροκάματο ή να τους χρεωθεί κανονική άδεια και να κάνουν μοριακά τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας. Να επιστραφούν τα χρήματα των τεστ στους εργαζόμενους που τα πλήρωσαν από την τσέπη τους. Άμεσα να γίνουν απολυμάνσεις στους χώρους της αποθήκης, στους κοινόχρηστους χώρους, στα αποδυτήρια των εργαζομένων από κατάλληλο προσωπικό με τα κατάλληλα μέσα. Να χορηγούνται στους εργαζόμενους δωρεάν κατάλληλα μέσα ατομικής προστασίας.

Για να μείνουμε υγιείς και όρθιοι ο μόνος δρόμος είναι η οργάνωσή μας, η ισχυροποίηση του σωματείου. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να απευθύνονται στο σωματείο χωρίς δισταγμό και φόβο.