Προϋπολογισμός αφαίμαξης του λαϊκού εισοδήματος προς όφελος του κεφαλαίου

FacebookTwitterGoogle+Share

Ο νέος κρατικός προϋπολογισμός πρόκειται να δυσκολέψει ακόμα περισσότερο τη ζωή των εργαζομένων, για να διασφαλίζεται η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων .

Η κυβέρνηση της Ν.Δ  συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, δίνει νέες φοροαπαλλαγές και πακτωλούς χρημάτων στους ξενοδόχους, τους εφοπλιστές, με σκοπό να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες των ανταγωνισμών ανάμεσα στα μεγάλα μονοπώλια.

Για αυτό το σκοπό μέσα σε νέα έξαρση της πανδημίας θυσιάζει την αναγκαία ενίσχυση του συστήματος υγείας, της παιδείας των αναγκαίων υποδομών για την πολιτική προστασία, με ακόμα λιγότερες δαπάνες.

Ταυτόχρονα συνεχίζονται οι αυξημένοι φόροι και τα χαράτσια για τους εργαζόμενους, με την ακρίβεια σε βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης να βρίσκονται στα ύψη και τους μισθούς συνεχώς μειωμένους.

Την ίδια ώρα το υστέρημα των εργαζομένων κυριολεκτικά λεηλατείται, αυξάνονται οι εξοπλιστικές δαπάνες για να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις του ΝΑΤΟ, βαθαίνοντας  περισσότερο την εμπλοκή της χώρας στους επικίνδυνους ενδοιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς των ΗΠΑ του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.

Σε αυτή την περίοδο όξυνσης της επίθεσης ενάντια στα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα, το συνδικάτο μας καθώς και άλλα ταξικά σωματεία και ομοσπονδίες έβαλαν φρένο, με τις μάχες που έδωσαν, στα σχέδια της κυβέρνησης και του κεφαλαίου. Οργάνωσαν επιτυχημένες απεργίες όπως στην efood και την Cosco, ανέτρεψαν στην πράξη  το τερατούργημα του αντεργατικού νόμου Χατζηδάκη ,  δημιούργησαν ένα μεγάλο κύμα αμφισβήτησης και σημαντικούς πυρήνες αντίστασης  σε διάφορους  κλάδους όπως την εκπαίδευση, την υγεία, τις ταχυμεταφορές και την οικοδομή.

Παράλληλα ξεπέρασαν τα εμπόδια των παρατάξεων του υποταγμένου κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού που επιδιώκουν συστηματικά  την κινηματική ύπνωση και τις διαμαρτυρίες συμβολικού χαρακτήρα, αποδεικνύοντας ότι η οργάνωση και η ενίσχυση των ταξικών σωματείων, η αλληλεγγύη και οι συλλογικοί αγώνες, αποτελούν μονόδρομο για να ανατραπούν τα σχέδια της κυβέρνησης, του κεφαλαίου και των συνεργατών τους στο εργατικό κίνημα.

Συνεχίζουμε στο ίδιο μονοπάτι που χάραξαν οι προηγούμενοι επιτυχημένοι αγώνες διαμορφώνοντας ένα νέο απεργιακό κλίμα με νέες μορφές κλιμάκωσης στο επόμενο διάστημα. Καλούμε τους εργαζόμενους του κλάδου στις 16 Δεκεμβρίου να στείλουμε  όλοι μαζί , από κοινού με τα υπόλοιπα σωματεία, μια ηχηρή απάντηση στο δρόμο, διαδηλώνοντας ενάντια στο νέο προϋπολογισμό της κυβέρνησης που καταδικάζει την τάξη μας στην φτώχια και την εξαθλίωση.

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 6ΜΜ, ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ