Όχι άλλος νεκρός, όχι άλλος σακατεμένος για τα κέρδη της Wolt!

FacebookTwitterGoogle+Share

ΠΕΜΠΤΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΗ 11 Π.Μ. ΠΕΔΙΟ ΑΡΕΩΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΔΙΑΝΟΜΕΩΝ ΤΗΣ WOLT

Με αφορμή το τραγικό εργατικό ατύχημα του συναδέλφου διανομέα της WOLT στη Θεσσαλονίκη, οι συνάδελφοι Διανομείς μαζί με το Συνδικάτο καλούν όλους τους διανομείς της WOLT στην Αττική σε Γενική Συνέλευση την Πέμπτη 4 Νοέμβρη για να αποφασίσουμε συλλογικά τι θα κάνουμε για να σταματήσουμε πια αυτή την άθλια κατάσταση που ζούμε καθημερινά.

Χθες ήταν ο 47χρονος συνάδελφος, αύριο μπορεί να είναι κάποιος από τους υπόλοιπους. Είμαστε αποφασισμένοι να μη δεχτούμε πλέον, να βάζουμε μπροστά το μηχανάκι και να μην ξέρουμε αν θα γυρίσουμε όρθιοι πίσω στην οικογένεια μας.

Η αιτία δεν είναι η κακιά η ώρα, ούτε η κουλτούρα της ασφαλής οδήγησης. Αιτία είναι ότι η προστασία των διανομέων από τα εργατικά ατυχήματα θεωρείται κόστος για το κράτος και την εργοδοσία, εμπόδιο μπροστά στον ανταγωνισμό και το κυνήγι του κέρδους.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να πληρωνόμαστε με τα ψίχουλα που αποφασίζουν και να αναγκαζόμαστε για αυτό το λόγο να είμαστε στο δρόμο 10 – 14 ώρες για να βγάλουμε ένα αξιοπρεπές μεροκάματο.

Είμαστε σκληρά εργαζόμενοι και βάζουμε καθημερινά σε κίνδυνο τη ζωή μας, εφόσον ακόμα και τα πιο βασικά και αναγκαία μέτρα προστασίας και ασφάλειας οι εταιρείες και η εκάστοτε κυβέρνηση τα  έχουν φορτώσει  στις  πλάτες μας με  τη  γνωστή  καραμέλα της «ατομικής ευθύνης».

Δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα χέρια μπροστά σε αυτή τη κατάσταση. Θα παλέψουμε οργανωμένα και μαζικά, όπως έκαναν και οι συνάδελφοι μας στην EFOOD.

Διεκδικούμε :

  • Μέτρα Υγείας και Ασφάλειας για τους διανομείς, με παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας στην ευθύνη της εταιρείας.
  • Οριοθέτηση των χιλιομετρικών αποστάσεων παραλαβής και παράδοσης.
  • Να απαγορευτεί η διανομή σε ακραίες καιρικές συνθήκες.
  • Αύξηση στη πληρωμή των παραγγελιών.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ