Οι εργοδότες μετράνε κέρδη και εμείς νεκρούς!

FacebookTwitterGoogle+Share

Όλοι στην κινητοποίηση για τα επαναλαμβανόμενα θανατηφόρα εργατικά ατυχήματα  των  διανομέων το Σάββατο 13:00 στην οδό Χαροκόπου και Θησέως στην Καλλιθέα.

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες άλλοι δύο συνάδελφοι διανομείς βρήκαν τραγικό θάνατο κατά την διάρκεια της εργασίας τους. Στη μακρά λίστα των θυμάτων της εργοδοτικής εκμετάλλευσης  και της κυβερνητικής αναλγησίας προστέθηκαν δύο ακόμα άνθρωποι, ο συνάδελφος Ανεές Μιρ και ο 52χρονος στο Φάληρο, που έχασαν την ζωή τους στην άσφαλτο  για ένα φτωχοκάμματο .

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση η οποία παρά την πληθώρα θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων αλλά και εκατοντάδων σοβαρών τραυματισμών διανομέων, εξακολουθεί να μην ικανοποιεί τα πάγια αιτήματα των σωματείων που αφορούν  την άμεση λήψη μέτρων προστασίας και ασφάλειας των διανομέων αλλά και την ένταξη τους στα Βαρέα Ανθυγιεινά.  Αποδεικνύεται περίτρανα ότι οι πολιτικές επιλογές  της τωρινής κυβέρνησης, αλλά και  όλων των προηγούμενων, παραμένουν η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου ακόμα και αν θυσιάζονται ανθρώπινες ζωές για τα κέρδη του.

ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΟΙ ΔΙΑΝΟΜΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΤΩ, ΘΑ ΕΠΙΒΑΛΛΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ .

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

  • Ένταξη της ειδικότητας των διανομέων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα. Να συνεδριάσει άμεσα η επιτροπή ΒΑΕ του Υπουργείου.
  • Μηχανάκια, εξοπλισμός, συντήρηση και έξοδα μετακίνησης να παρέχονται από την επιχείρηση, να συμπεριλαμβάνεται το κράνος για τους διανομείς.
  • Υποχρεωτική Κλαδική σύμβαση εργασίας με αυξήσεις για όλους τους εργαζόμενους σε επισιτιστικά καταστήματα.
  • Σταθερή εργασία 5ημερο 7ωρο με αποδοχές 8ωρου και πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθούν όλες οι ελαστικές μορφές απασχόλησης. Καμία άλλη ανοχή στην εργοδοτική αυθαιρεσία.
  • Να απαγορευτεί η διανομή με δίκυκλο σε επικίνδυνες καιρικές συνθήκες στη βάση των διατάξεων που προβλέπουν μέχρι σήμερα και για άλλες ειδικότητες. Να οροθετηθεί χιλιομετρικά η εμβέλεια διανομής .
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους  το ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ 2021 – ΘΗΣΕΩΣ ΚΑΙ ΧΑΡΟΚΟΠΟΥ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ, ΩΡΑ 13:00 στην συγκέντρωση και μοτοπορεία  διαμαρτυρίας

 

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ