ΠΑΜΕ: Οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ δε θα καταφέρουν να σύρουν το εργατικό κίνημα στον βάλτο τους

FacebookTwitterGoogle+Share

Η ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ κλήθηκε χθες σε μια συνεδρίαση, από την ημερήσια διάταξη της οποίας απουσίαζε «κραυγαλέα» ό,τι βασανίζει τους εργαζόμενους και αυτούς που αγωνίζονται και σηκώνουν κεφάλι μέσα στους χώρους δουλειάς, απέναντι στους εργοδοτικούς και κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο, με τη σφραγίδα του νόμου – τερατουργήματος Χατζηδάκη, που πνίγει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζόμενων, επιδεινώνει τις εργασιακές σχέσεις και την κατάσταση στους χώρους δουλειάς, βάζει στο γύψο τα συνδικάτα, δεν βρήκε χώρο, ούτε ως αναφορά, στα θέματα που απασχολούν την τριτοβάθμια συνδικαλιστική οργάνωση!

Αντίθετα, οι εργατοπατέρες απασχολήθηκαν πολύ και έντονα με το «φλέγον» ζήτημα της προεδρίας στην ΟΚΕ και του ΔΣ στο ΙΝΕ/ΓΣΕΕ!

Άναψε ο «συζυγικός» καυγάς μεταξύ τους για το πώς θα μοιραστούν οι καρέκλες σε αυτά τα «ευαγή ιδρύματα», που διαχειρίζονται πακτωλούς χρημάτων, βγαλμένα από τον ιδρώτα των εργαζόμενων, για να ταΐζουν το μεγάλο κεφάλαιο, τους σχεδιασμούς και τα κάθε λογής στηρίγματά του, για να λειτουργούν ως εργαλείο ενσωμάτωσης στη γραμμή της ταξικής συνεργασίας και του κοινωνικού εταιρισμού.

Οι εργατοπατέρες καυγάδιζαν για τα 60 εκατομμύρια ευρώ του ΙΝΕ/ΓΣΕΕ, λέγοντας ξεκάθαρα πως είναι «εταιρεία», για τα περίπου 6000 ευρώ που λαμβάνει ως μηνιαίο μισθό η πρόεδρος του ΕΛΙΝΥΑΕ, την οποία έχει υποδείξει ο ΣΕΒ, και το ΕΛΙΝΥΑΕ επίσης χαρακτηρίστηκε «εταιρεία»!

Την ίδια στιγμή έχουν αποδεχτεί τη διάλυση των συλλογικών διαπραγματεύσεων, της ΕΓΣΣΕ και των ΣΣΕ, τον καθορισμό του κατώτατου μισθού με υπουργική απόφαση, ψελλίζοντας κάποιες προτάσεις για τη «βελτίωσή» του, με την ανταλλαγή αλληλογραφίας με τα Υπουργία και τον ILO!

Δεν εκπλήσσουν κανέναν, βέβαια, αφού και οι πέτρες το ξέρουν ότι όλοι αυτοί είναι μέρος του «εγκλήματος». Έχουν στηρίξει όλους τους αντεργατικούς νόμους που έχουν ψηφιστεί μέχρι σήμερα, έχουν συμβάλει στην υλοποίησή τους και τώρα δίνουν «οδηγίες προς ναυτιλομένους» για την εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη. Υπηρετούν με περηφάνια τη στρατηγική του κεφαλαίου και διεκδικούν όσο το δυνατό καλύτερες καρέκλες στον κοινωνικό εταιρισμό!

Μακριά από τους εργαζόμενους και τις κινητοποιήσεις τους, δε βρήκαν κουβέντα να πουν για τους εκπαιδευτικούς, τους διανομείς, τους χώρους δουλειάς και κλάδους που βγαίνουν στο δρόμο για να αντισταθούν στην καταστολή, στην ποινικοποίηση των αγώνων, στη χειροτέρευση των όρων εργασίας, για να διεκδικήσουν δικαιώματα, δουλειά και ζωή με αξιοπρέπεια.

Απέδειξαν για άλλη μια φορά ότι ομονοούν με την κυβέρνηση και την εργοδοσία, έχουν την ίδια «αλλεργία» στους αγώνες και την ίδια «προτίμηση» στην καταστολή των σωματείων και των εργαζόμενων που τους χαλάνε τη «σούπα» της συναίνεσης.

Ό,τι και να κάνουν, όμως, δε θα καταφέρουν να σύρουν το εργατικό κίνημα στο βάλτο τους!

Η ελπίδα βρίσκεται στους εργαζόμενους και στα σωματεία που δεν υποτάσσονται, δεν καταθέτουν τα όπλα και συνεχίζουν να οργανώνουν την πάλη για την ανατροπή του νόμου Χατζηδάκη και όλου του αντεργατικού πλαισίου που διαδοχικά δημιούργησαν οι «αριστερές» και «δεξιές» κυβερνήσεις. Την πάλη για τις ΣΣΕ και τη διεύρυνση των δικαιωμάτων μέσα στους χώρους δουλειάς, για φτηνό ρεύμα για το λαό, για δημόσια και δωρεάν παιδεία και υγεία.

Πριν μερικές μέρες στη μεγάλη σύσκεψη συνδικάτων και συνδικαλιστών στο Σπόρτινγκ δόθηκε το μήνυμα, για το πώς πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι. Με βάση αυτό το μήνυμα και τις αγωνιστικές μας αποφάσεις προχωράμε.

Προετοιμάζουμε μαχητικά, μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, το μεγάλο συλλαλητήριο στις 4 Νοέμβρη, συνεχίζουμε με την προετοιμασία μεγάλης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας.

Σε αυτό το δρόμο πρέπει να βρεθούν όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι με τα σωματεία τους και ας μείνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ στους καυγάδες της για την «κουτάλα» και στις «κριτικές, βελτιωτικές» της παρεμβάσεις στην εκμεταλλευτική βαρβαρότητα!