Όλοι στη Γενική Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Συνδικάτου στις 6/9 στις 18:00 στην Πλατεία Κλαυθμώνος

FacebookTwitterGoogle+Share

ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

18:00μμ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

                         ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ                    

Ενάμιση χρόνο μετά την εμφάνιση της πανδημίας, οι εργαζόμενοι του κλάδου με το Συνδικάτο και τα επιχειρησιακά σωματεία, έχουμε δώσει σημαντικές μάχες για να παραμείνουμε υγιείς και για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων και του εισοδήματός μας.

Οι επιχειρηματικοί όμιλοι στην εστίαση και τα Ξενοδοχεία, οι tour operators, αλλά και τα κόμματά του κεφαλαίου στη Βουλή αξιοποίησαν την πανδημία ως «ευκαιρία» για να τελειώνουν μια και έξω με τα δικαιώματά μας, ενώ τα μέτρα προστασίας της υγείας μας είναι ανύπαρκτα στους χώρους δουλειάς, βάζοντας  σε κίνδυνο την υγεία επισκεπτών και εργαζομένων. Απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως «οι ήρωες» που σήκωσαν το τουριστικό θαύμα, έτσι απλά έμειναν χωρίς δουλειά και χωρίς εισόδημα, ενώ για όσους εργάζονται η  εντατικοποίηση είναι καθημερινό φαινόμενο και ο κίνδυνος έκθεσης στον κορονοϊό παραμένει αυξημένος.

Όλα αυτά επιβεβαιώθηκαν με το άνοιγμα του τουρισμού και της εστίασης φέτος, αφού από το Μάη πολλοί εργαζόμενοι είναι «επί ξύλου κρεμάμενοι». Οι αναστολές εργασίας και το  πρόγραμμα «ΣΥΝ- ΕΡΓΑΣΙΑ» αποτελούν δωράκια προς τους επιχειρηματίες του κλάδου για τη διασφάλιση πιο φτηνών εργαζομένων, για να «βγαίνει η δουλειά» με όσο το δυνατόν λιγότερο προσωπικό, δωράκια που  αξιοποιούν παράλληλα με ένα «σκασμό» κρατικές επιδοτήσεις.

                                      ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΑΣ                                                

 ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΜΕ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ   

Οι αγώνες που οργάνωσε το Συνδικάτο το προηγούμενο διάστημα, οι κινητοποιήσεις, οι συνελεύσεις και οι παρεμβάσεις συνέβαλαν καθοριστικά ώστε να μπουν στο επίκεντρο οι δικές μας ανάγκες. Ακόμα και τα ελάχιστα που έδωσε η κυβέρνηση μέσω του μηχανισμού «στήριξης» είναι αποτέλεσμα του αγώνα όλων των σωματείων του κλάδου που συμμετέχουν στο ΠΑΜΕ, των σωματείων που παρά την υπονομευτική δράση της πλειοψηφίας της Διοίκησης της Ομοσπονδίας, οργάνωσαν μαζικές κινητοποιήσεις. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες χρειάζεται να δώσουμε δύναμη στο όπλο που έχουμε στα χέρια μας, την οργάνωσή μας, το Συνδικάτο μας, για να εξακολουθεί να είναι το αποκούμπι κάθε εργαζόμενου αλλά και να φτάσει η οργάνωση, σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά της Αττικής.

Ο νόμος τερατούργημα που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ, με τη στήριξη της ΓΣΕΕ και της Ομοσπονδίας, δεν καταργεί μόνο το 8ωρο, βάζει νέα πιο μεγάλα εμπόδια στη λειτουργία και τη δράση των σωματείων. Χτυπάει τη δυνατότητα να συζητάμε και συλλογικά να αποφασίζουμε, μέσα από τη γενική συνέλευση, την αγωνιστική μας δράση και την προκήρυξη απεργίας ως αποτελεσματικό μέσο διεκδίκησης. Αποδεικνύει τι είναι αυτό που πραγματικά φοβούνται οι εργοδότες και οι κυβερνήσεις.

Τα νομοσχέδια που έφερε η κυβέρνηση για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης, την κατηγοριοποίηση των σχολείων, χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο τη ζωή της οικογένειας μας, το μέλλον των παιδιών μας.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ, ΟΡΓΑΝΩΣΟΥ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ!

Εμείς τελικά έχουμε τη δύναμη. Αποδείχτηκε στο lockdown όπου οι επιχειρήσεις χωρίς εργαζόμενους ήταν σκέτα κουφάρια.

Κανένας εργαζόμενος δεν πρέπει να δεχτεί την άθλια πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί. Κανένας δεν πρέπει να ανεχτεί, κάτω από το φόβο της ανεργίας και της φτώχειας να ζήσει ως σύγχρονος σκλάβος.

Κανένας να μη μείνει έξω από τον αγώνα, λόγω της διαλυτικής κατάστασης που υπάρχει σε πολλά σωματεία, με ευθύνη των συμβιβασμένων, εργοδοτικών συνδικαλιστών.

Τώρα είναι η ώρα με τη μαζική συμμετοχή στις αρχαιρεσίες του Συνδικάτου να τους βγάλουμε από το σβέρκο μας και να έχουμε σωματεία και Ομοσπονδία που θα υπηρετούν τα δικά μας συμφέροντα, που δεν θα τα διπλώνουν και δεν θα υπογράφουν τις απαιτήσεις των εργοδοτών. Η συμφωνία τους με την ανάπτυξη της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας», την ανάπτυξη με σκοπό το κέρδος είναι η αιτία που κάθε χρόνο δουλεύουμε σε χειρότερες συνθήκες, που αποδυναμώνει τις διεκδικήσεις μας, που προσαρμόζει τους αγώνες των εργαζομένων στα πλαίσια των αντοχών και των κερδών των εργοδοτών.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε εργαζόμενη και εργαζόμενο στον κλάδο, ανεξάρτητα από την ειδικότητα και τη χώρα καταγωγής, να γραφτεί τώρα στο Συνδικάτο και να πάρει μέρος στις αρχαιρεσίες και στον οργανωμένο αγώνα για να παλέψουμε μαζί.

Για να είναι οι  διεκδικήσεις μας αντίστοιχες των δικών μας αναγκών. Για να έχουμε Συνδικάτο που σε συντονισμό με όλους τους υπόλοιπους κλάδους, θα παλεύει κόντρα στην πραγματική αιτία των προβλημάτων μας.  Κόντρα στην εκμετάλλευση της δουλειάς μας με σκοπό το κέρδος. Για μια κοινωνία που η δουλειά θα είναι δικαίωμα και όχι εμπόρευμα, που η εργασία θα αξιοποιείται για την κάλυψη όλων των σύγχρονων αναγκών μας.

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 6  ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2021

ΣΤΙΣ 18:00μμ  ΣΤΗΝ  ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΛΑΥΘΜΩΝΟΣ

                                                                                                              Η  ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ