Καταγγελία του Σωματείου Royal Olympic για τις συνθήκες εργασίας

FacebookTwitterGoogle+Share

Σε συνθήκες ακραίου καύσωνα, παρά το αίτημά μας προς την διεύθυνση να σταματήσει την εκ περιτροπής εργασία-ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ώστε να μπορούν οι εργαζόμενοι να κάνουν πιο συχνά διαλείμματα και να βγαίνει η δουλειά χωρίς την εξάντληση που υφίστανται λόγω της εντατικοποίησης, καθώς η τελευταία συνεχίζει να διατηρεί τμήματα στο κόκκινο. Πχ  ένας λαντζέρης ανά βάρδια καλείται να βγάλει έναν τεράστιο όγκο δουλειάς, πράγμα αδύνατο, με αποτέλεσμα αφενός να κινδυνεύει η υγεία των συναδέλφων, αφετέρου να έχει δημιουργηθεί πλέον σημαντικό υγειονομικό πρόβλημα για εργαζόμενους και πελάτες.

Επίσης οι εργαζόμενοι, με γραπτή εντολή του προσωπάρχη, για να υπάρξει οικονομία στο εργατικό δυναμικό, καλούνται να παραλαμβάνουν το φαγητό τους από τον χώρο της κουζίνας αντί από τον μπουφέ της καφετέριας του προσωπικού και να γευματίζουν σε ακατάλληλους για σίτιση κοινόχρηστους χώρους, αντιμετωπίζοντας διάφορους κινδύνους. Τέλος, καταγγέλλουμε τη λεκτική επίθεση και τις απειλές που δέχτηκε από τον προσωπάρχη ο αντιπρόεδρος του σωματείου μας και αρκετοί άλλοι συνάδελφοι όταν διεκδίκησαν αξιοπρεπή σίτιση.

Όλα τα παραπάνω κοινοποιήθηκαν στο Συνδικάτο Αττικής και στα Επιχειρησιακά Σωματεία του κλάδου και αποφασίστηκε να προβούμε σε καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να συνεχίσουν να διεκδικούν τα αυτονόητα.

Οι εργοδότες έχουν βαλθεί να περάσουν όλη την κρίση πάνω στην πλάτη μας.

Εμείς πρέπει να βάλουμε μπροστά τις ανάγκες μας αξιοποιώντας το μοναδικό μας όπλο. Τη συσπείρωση στο σωματείο μας και τον οργανωμένο αγώνα που αποτυπώνεται στη δράση του Συνδικάτου στην Αττική.