Ανακοίνωση σχετικά με την τροπολογία υποχρεωτικών εμβολιασμών

FacebookTwitterGoogle+Share

Η κυβέρνηση με την στήριξη και ψήφο του ΚΙΝΑΛ ψήφισε στη βουλή, τροπολογία σχετικά με την υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών επί της ουσίας άνοιξε το δρόμο σε όλους τους εργοδότες να βάζουν σε αναστολή, να απολύουν και γενικώς να εκβιάζουν τους εργαζόμενους όχι για να προστατέψουν την υγεία τους αλλά για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Μας κουνάνε το δάχτυλο και μας φορτώνουν «ατομική ευθύνη» αυτοί που για δεύτερη χρονιά άνοιξαν τον Τουρισμό με πρωτόκολλα λάστιχο στα μέτρα της κερδοφορίας των μονοπωλίων του κλάδου και την ίδια στιγμή η μεγαλοεργοδοσία σε τουρισμό και μεταφορές αλωνίζει ασύδοτα, τα μέτρα προστασίας της υγείας είναι ανύπαρκτα σε ξενοδοχεία και μέσα μεταφοράς.

Δεν φτάνει που η μεγάλη πλειοψηφία των εργαζομένων του κλάδου είμαστε επί της ουσίας άνεργοι για πάνω από ένα χρόνο, δεν φτάνει που οι εμβολιασμοί καθυστερούν με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης, δεν φτάνει που όσοι από εμάς δουλεύουμε «τζογάρουμε» την υγεία και την ασφάλεια μας κάθε μέρα τώρα μας απειλούν κι από πάνω.

Μην τολμήσουν να εφαρμόσουν αυτή την αισχρή τροπολογία για να αδειάσουν τους χώρους δουλειάς από εργαζόμενους με δικαιώματα. Κανένας εργαζόμενος να μην υποκύψει στους εκβιασμούς κυβέρνησης και εργοδοσίας. Να παλέψουμε με τα σωματεία μας για:

  • Όχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Να είναι άκυρες οι απολύσεις που γίνονται με πρόσχημα το μη εμβολιασμό την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και εργοδοσία δεν ενημερώνουν ουσιαστικά τους εργαζομένους, δεν παίρνουν κανένα μέτρο προστασίας στους χώρους δουλειάς.
  • Πρόγραμμα γενικού, δημόσιου και δωρεάν εμβολιασμού, με εξαντλητική ενημέρωση, πλήρη προληπτικό δωρεάν έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων με ευθύνη του κράτους στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.
  • Άμεσα μέτρα στήριξης του δημόσιου τομέα της Υγείας, με ενίσχυση σε μόνιμο προσωπικό και υποδομές, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.
  • Να τηρηθούν αυστηρά υγειονομικά πρωτόκολλα στους χώρους δουλειάς, στην ακτοπλοΐα, στα αεροδρόμια με ευθύνη των γιατρών εργασίας και με συνεχή διαγνωστικά τεστ που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση και την εργοδοσία.                                                                                                       Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ