Όχι άλλος σακατεμένος για τα κέρδη των εργοδοτών! Όλοι στην απεργία στις 10 Ιούνη!

FacebookTwitterGoogle+Share

Το νέο εργατικό ατύχημα στις 30/5, συναδέλφου διανομέα στο κέντρο της Αθήνας, που τον παρέσυρε αυτοκίνητο, προστίθεται στα δεκάδες εργατικά ατυχήματα που έχουν γίνει τους τελευταίους, μόνο, μήνες, ορισμένα ακόμη και θανατηφόρα και επιβεβαιώνει με τον πιο τραγικό τρόπο για άλλη μια φορά ότι το επάγγελμα είναι βαρύ και ανθυγιεινό, με τεράστια επικινδυνότητα για τη ζωή των εργαζομένων.

Όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα και οι εργοδότες έχουν εγκληματικές ευθύνες. Συνεχίζουν να έχουν τους διανομείς εκτός ΒΑΕ, εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας των διανομέων ως περιττό κόστος. Ρίχνουν την ευθύνη της συντήρησης και του ελέγχου «αποκλειστικά στους διανομείς που δουλεύουν με δικά τους οχήματα, χωρίς να χορηγούνται τα απαραίτητα ατομικά μέτρα παρά μόνο διαφημιστικά μπουφάν στη καλύτερη των περιπτώσεων.

Αντί η κυβέρνηση και το υπουργείο εργασίας να ικανοποιήσουν τα αιτήματα των εργαζομένων και να βελτιώσουν τις συνθήκες δουλειάς, ετοιμάζονται να περάσουν το νέο νομοσχέδιο, που θα κάνει ακόμα πιο επικίνδυνη τη δουλειά του διανομέα, που θα είναι αναγκασμένος να δουλεύει στο δρόμο μέχρι και 13ωρες!

Για τους διανομείς δεν υπάρχει άλλη επιλογή πέρα από την οργάνωση στο συνδικάτο και τη συμμετοχή στην 24ωρη απεργία στις 10 Ιούνη.

Αυτή πρέπει να είναι η δική μας απάντηση!

 Συνεχίζουμε και διεκδικούμε:

• Ένταξη των διανομέων στα ΒΑΕ, με επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.

• Διασφάλιση όλων των απαραίτητων μέτρων ατομικής προστασίας με ευθύνη της επιχείρησης.

• Εταιρικά μηχανάκια, αποκλειστική ευθύνη της εργοδοσίας ο έλεγχος και η συντήρηση τους.

• Αυξήσεις στους μισθούς, υποχρεωτική ΣΣΕ με 5ημερο 7ωρο 35ωρο.

• Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο – έκτρωμα που καταργεί το 8ωρο και ποινικοποιεί τη δράση των εργατικών σωματείων.

Όχι άλλος σακατεμένος για τα κέρδη των εργοδοτών!

Όλοι στην απεργία στις 10 Ιούνη.

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ